Vágólapra másolva!
Két számban is győzött a vasárnapi zárónapon Cseh László a franciaországi Canet-en-Roussillonban, az úszók hagyományos nemzetközi pénzdíjas versenysorozata, a Mare Nostrum nyitóállomásán.

Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok magyar az esemény honlapja szerint előbb 50 méter pillangón (23.68 mp), majd 200 méter pillangón (1:56.12 p) csapott elsőként a célba, 200 méter vegyesen pedig ötödik lett (1:59.97).

Cseh László pillangón verte a mezőnyt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Honfitársai is legyőzték Hosszút

A világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka - aki szombaton két aranyat és két bronzot szerzett, amellett 28.17 másodperccel országos csúcsot állított fel 50 méter háton - vasárnapi első fináléjában, 200 méter pillangón úgy lett ötödik (2:09.60), hogy két honfitársa, a bronzérmes Jakabos Zsuzsanna (2:08.58) és a negyedik Szilágyi Liliána (2:09.20) is megelőzte. A folytatásban Hosszú ezüstérmet szerzett 100 méter háton (1:00.06), és ugyancsak másodikként végzett a franciaországi esemény befejező számában, 400 méter vegyesen. Utóbbi döntőben Jakabos nyolcadik lett (4:46.05).

Hosszú Katinka Facebookon arról számolt be, a versenyzésben ételmérgezése hátráltatta, de már jobban van.

Nagyon jól sikerült az első állomása a Mare Nostrum verseny sorozatnak, itt Canet en Roussillon-ban. Sajnos ma délutánra...

Posted by Katinka Hosszu on 2015. június 7.

A vb-felkészülés finise következik

A döntők további magyar résztvevői közül Verrasztó Dávid, aki a szám Európa-bajnokaként a nyitónapon két japán mögött bronzot nyert a 400 méteres vegyesúszás fináléjában, vasárnap ötödik lett 200 méter pillangón (1:57.88), Takács Krisztián pedig hatodik 50 méter pillangón (24.15).

A három állomásból álló Mare Nostrum szerdán és csütörtökön Barcelonában folytatódik, a hét végén pedig Monacóban zárul. A sorozatnak külön jelentőséget ad az a tény, hogy augusztus elején, az oroszországi Kazanyban már világbajnoki érmekért szállnak medencébe a legkiválóbb úszók, így a három viadal kitűnő lehetőség annak felmérésére, hol tartanak a felkészülésben a leendő vb-főszereplők.