Cseh mindenkinél jobb volt, Hosszúnak fájt a 200 gyors

Cseh László
Kazany, 2015. augusztus 4. Cseh László a 200 méteres pillangóúszás előfutamában a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 4-én. A magyar úszó a legjobb idővel jutott az elődöntőbe. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Cseh László 200 méter pillangón a legjobb, Hosszú Katinka pedig 200 méter gyorson a második idővel jutott a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek délutáni elődöntőjébe.

Az 50 méter pillangón hétfőn bronzérmes Cseh fantasztikus, 1:53.71 perces idővel ért

"Beugrottam és úsztam egy kicsit, igazából engem is nagyon meglepett,

- nyilatkozta Cseh, aki hozzátette, utoljára a 2008-as pekingi olimpia döntőjében úszott ehhez hasonlóan jó időt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Jó iramot akartam jönni, és végén egy jót hajrázni, most menni kell pihenni, mert délután már elvárások vannak az emberrel szemben" - tette hozzá a hétfőn tizedik világbajnoki érmét nyerő Cseh, aki az első úszó lett, aki hét vb-n állt már a dobogó valamelyik fokán.

A 200 méter női gyors ötödik előfutamában két olyan versenyző úszott egymás mellett, aki már világcsúcsot döntött Kazanyban: az 5-ös pályán a 200 méter vegyesen aranyérmes Hosszú Katinka, mellette pedig az 1500 méter gyors előfutamában rekordot elért amerikai Katie Ledecky indult.

Kettejük külön párharcát végül az amerikai nyerte,

de összesítésben a hétfő óta négyszeres világbajnok Hosszú így is a második, 1:56.32 perces idővel jutott az elődöntőbe.

Forrás: MTI/AP/Szergej Gric

Hosszú a futamot követően röviden elmondta, elég sokat kivett belőle a hétfői verseny, így kissé fájt neki ez a 200 méter gyors. A szám másik magyarja, Verrasztó Evelyn 2:00.72 perces idővel a 30. helyen fejezte be szereplését.

Az utolsó előfutamban, férfi 800 méter gyorson Gyurta Gergely 7:58.70 perccel a 23., Bernek Péter pedig 7:59.56 perccel a 24. helyen végzett, így egyikük sem jutott tovább.