Orbán zászlóátvételével zárul a vizes vb

Orbán Viktor Telki, 2015. április 25.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) egy futball-labdát kap ajándékba Davor Suker egykori válogatott horvát labdarúgótól a Csányi Alapítvány fennállásának 10. évfordulója alkalmából megrendezett 10. Életút Napon a Global F
Telki, 2015. április 25. Orbán Viktor miniszterelnök (j) egy futball-labdát kap ajándékba Davor Suker egykori válogatott horvát labdarúgótól a Csányi Alapítvány fennállásának 10. évfordulója alkalmából megrendezett 10. Életút Napon a Global Football Parkban, Telkiben 2015. április 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a hét végén az oroszországi Kazanyba utazik, ahol a vizes világbajnokság utolsó napján átveszi a következő, 2017-es vb-t rendező országnak járó FINA-zászlót.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője arról is tájékoztatott, hogy "a kormányfő Kazanyban ellátogat több versenyhelyszínre is, és megtekinti a sporteseményeket".

A nagy sportrendezvényeket tekintve Orbán Viktor legutóbb a Barcelona-Juventus (3-1) BL-döntőn volt jelen, a meccset a fiával együtt nézte a díszpáholyban.

Amikor Orbán Viktor labdát kapott ajándékba Davor Sukertől a Csányi Alapítvány fennállásának a 10. évfordulóján Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója gyakran tiszteletét teszi futballmérkőzéseken, idén áprilisban például ő adta át a díjakat a Honvéd győzelmével végződött Puskás Suzuki-kupán, Felcsúton.

Jelen volt a januári FIFA-gálán is, sőt a helyszínről egy Carlo Ancelottival készült közös képet posztolt a Facebookon.

Garancsi István Vidi-tulajjal a Debrecen-Rosenborg EL-meccsen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

De az úszóeseményeket is kedveli, tavaly szeptemberben ő indította el a balatonfüredi junior nyíltvízi úszóvébé egyik számát, igaz, később arra panaszkodott, hogy a rajtpisztoly eldördülése miatt sokáig csengett a füle.