Nem Cseh, hanem Phelps a pillangó királya

Michael Phelps
Michael Phelps tombolva ünnepelt a győzelme után
Vágólapra másolva!
Az úszófenomén Michael Phelps az eltiltása miatt nem vehet részt a kazanyi vizes világbajnokságon, de rajthoz állt az amerikai bajnokságon, és elképesztő idővel nyerte a 200 pillangót. Azt a számot, amelyen néhány napja Cseh László a világbajnok, de az időeredmény miatt az amerikaiak úgy gondolják, Phelps a pillangó királya.

Phelps azért nem lehet ott a vb-n, mert ittas vezetés miatt eltiltották a versenytől, de ennek ellenére a Phillips 66 Amerikai Bajnokságról üzent az egész világnak: 1:52.94-es idővel nyerte a 200 pillangót, ez a világ idei legjobb ideje, 2009-es világcsúcsa óta a saját legjobbja is, és bőven jobb Cseh László kazanyi aranyérmes idejénél is (1:53.48).

Visszatértem!

"Bárcsak Kazanyban lehetnék, ennek ellenére örülök, hogy itt vagyok, és hogy újra megmutattam: bármire képes vagyok, amit a fejembe veszek, minden csak hozzáállás és akarat kérdése. Alig várom a következő évet, jó móka lesz újra olimpiára menni. Nagyon megnyugodtam, sok minden történt velem, de már lazán élem a mindennapjaim, és ez óriási dolog a számomra. Ez az idő is bizonyítja: visszatértem, és újra a csúcsot támadom" - mondta Phelps a USA Newsnak, aki egyébként szokásával ellentétben óriási, felszabadult ünneplést csapott a medencében a győzelme után.

Michael Phelps tombolva ünnepelt a győzelme után Forrás: AFP


"Ez volt az egyik legjobb úszása egész pályafutása során. Megtervezte minden mozzanatát, és aztán meg is csinálta, ő a legjobb" - nyilatkozta edzője, Bob Bowman, aki néhány napja még Cseh Lászlót dicsérte.

"László kiegyensúlyozott és kitartó versenyző, már több mint egy évtizede az egyik legjobb. A teljesítménye pillangóban idén lenyűgöző, főleg a hajrája. Nagyra tartom az elkötelezettségét és azt, hogy ennyi év után is képes a fejlődésre" – mondta Bob Bowman, a 18-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps edzője a Swimvortex.com-nak.

Ezt írják az amerikai lapok, miután óriási idővel tért vissza a világsztár, és állítják: Michael Phelps ismét bebizonyította, hogy ő a világ legjobbja, és hogy ezt az olimpián is bizonyítani fogja, ez az ideje ugyanis jobb, mint amivel Chad le Clos nyerte a londoni olimpiát, vagy amivel Cseh a kazanyi vb-t.

"Nem kétséges, a látványos ünnepléssel Phelps tiszta és világos üzenetet küldött a világ számára" - írta Twitterén Pat Forde, az egyik legtekintélyesebb szakíró is.


Az amerikai bajnokság végeredménye
200 pillangó

1. Michael Phelps 1:52.94
2. Jack Conger 1:54.54
3. Pace Clark 1:56.84

Phelps úszása


A kazanyi vb kulisszatitkairól itt olvashat.