Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy az elhasználódott útlevele miatt az összes eddigi pontját - és ezzel a neki járó pénzdíjat is - elveszíti az úszók Világkupa-sorozatában eddig remeklő Verrasztó Dávid. A magyar vb-ezüstérmes úszó a dohai helyszínről csütörtök reggelig nem tudott eljutni Dubajba, mivel nem engedték fel a repülőgépre, sőt még kiabáltak is vele.

"Egyszerűen imádnak Dohában, és nem szeretnék, hogy elmenjek innen. Úgyhogy itt ragadtam" - posztolta egy napja a Facebookon a 27 éves úszó, aki a katari Világkupán 400 vegyesen arany-, 200 vegyesen pedig bronzérmet nyert.

Verrasztó összetettben 123 pontjával a harmadik helyen áll, és

ha nem indul Dubajban, akkor törlik az eredményeit, és semmilyen pénzdíjjal nem jutalmazzák

- hiába önhibáján kívül marad le a három versenyből álló Világkupa-sorozat utolsó állomásáról.

Szerda este véglegessé vált, hogy éjszakára Dohában kell maradnia. "

A nagykövet úr befogadott, a feleségétől frankfurti levest és lecsót is kaptam,

a konzul úr is folyamatosan segít, hogy megoldják ezt az újabb közel-keleti problémát, amit én jelentek. És köszönet a nagyon szigorú kiabálós emirates-es hölgynek, aki nem engedett a gépre" - írta később az úszó.

Forrás: Verrasztó Dávid / Facebook

Csütörtök reggel pedig már ez volt a legfrissebb hír: "Folytatódik a műsor! Sajnos, most valamilyen különleges engedélyre várok egy olajkút tulajdonostól, hogy bejussak. Az élet a legjobb forgatókönyvíró" - fogalmazott Verrasztó, aki ebben a váratlan helyzetben sem veszítette el a humorérzékét. Nemrég ugyanis ezt az idézetet posztolta: "Panaszkodás nélkül létezz! Szentelj magadra időt, teremts nyugalmat, és gondold végig, mit szeretnél még megvalósítani."

Az Origónak elmondta, miért nem engedték fel a gépre.

A magyar nagykövet és konzul nagyon kedves velem, és mindent megpróbálnak. Igazából Dubajon múlik, hogy tudok-e menni vagy nem! Sajnos, sok idő nem nagyon van, úgyhogy, ha ma nem sikerül engedélyt kapnom, akkor nem jó a helyzet."