Le akarta ütni Hosszú Katinka férjét egy úszóedző

Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője és férje a 200 méteres vegyes úszás elődöntője alatt a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 2-án. Hosszú Katinka 2:06.84 perces Európa-csúccsal jutott az
Kazany, 2015. augusztus 2. Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője és férje a 200 méteres vegyes úszás elődöntője alatt a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 2-án. Hosszú Katinka 2:06.84 perces Európa-csúccsal jutott az elődöntőbe. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Törös Károly úszóedző, a Magyar Úszószövetség elnökségi tagja azt nyilatkozta, a netanyai rövidpályás Európa-bajnokságon komoly szóváltásba keveredett Hosszú Katinka férjével, Shane Tusuppal, és az is megfordult a fejében, hogy leüti.

Hosszú hat aranyérmet nyert az izraeli Európa-bajnokságon, és nem volt messze a hetedik győzelem sem, de 400 gyorson végül másodikként zárt. A döntő után Törös Tusuppal beszélgetett, azt mondta neki, hogy szerinte Hosszú a rossz benyúlás miatt lett második a brit Jazmin Carlin mögött, és Tusup ezt zokon vette.

Nem hagyhatta szó nélkül a „fuck off”-ot

„Kidagadtak az erek Shane nyakán, úgy ordibált velem. Nem válogatott a jelzőkben, »fuck off!«, ezt emlegette, amit már csak a korkülönbségünk miatt sem hagyhattam szó nélkül. Ám mielőtt leüthettem volna, mert bizony ezt terveztem, ellépett a közelemből” – nyilatkozta a Borsnak Törös, aki jelentette az esetet Kiss László szövetségi kapitánynak, és Tusup másnap bocsánatot kért tőle.

Törös jelenleg Kecskeméten edzősködik, de nagyon sokáig külföldön dolgozott, tanítványa volt például az a Sarah Poewe, aki a 2000-es athéni rövidpályás világbajnokságon két aranyérmet nyert.

A tavalyi eset valószínűleg azért került elő, mert Hosszú Katinka és az úszószövetség között nem éppen ideális a kapcsolat, aminek folyományaként Kiss László előbb lemondott a kapitányi posztról, majd mégis úgy döntött, hogy folytatja.