Engedett az úszószövetség a Hosszú-ügyben

2016.01.13. 09:42

A Magyar Úszószövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt az austini úszóversenyre.

A szövetség keddi állásfoglalásában még az állt, hogy Hosszú a MÚSZ engedélye nélkül utazott el az amerikai versenyre, a szövetség pedig csak akkor adja ki számára a versenyengedélyt, ha felhívja Kiss László kapitányt. Most azonban változott a helyzet, mivel Hosszú megkapta az engedélyt, hogy indulhasson. 

„A Magyar Úszószövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára, még ha a sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá,
ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést. A MÚSZ tisztában van azzal, hogy a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, ennek ellenére sajnálja, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén” – áll abban a közleményben, amelyet Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke juttatott el az Origóhoz. 

Többen vannak, akik felhívták volna a kapitányt
Kedden megkérdeztük olvasóinkat, felhívnák-e Kiss Lászlót Hosszú Katinka helyében. Szerda délelőttig több mint 22 ezer szavazat érkezett, és 49 százaléknyian arra a válaszlehetőségre szavaztak a megadott három közül, hogy igen. 41 százaléknyian a nemet nyomták meg, és csupán 10 százaléknyian nem nyilvánítottak véleményt.

Az előzményekhez az is hozzátartozik, hogy az úszószövetség kedden még azt írta, Kiss László csak Hosszú hétfői Facebook-bejegyzéséből értesült arról, hogy már Austinban tartózkodik, de mint kedd este megírtuk, Kiss László már az M4 vasárnapi adásában arról beszélt, hogy úgy tudja, az úszó elutazott az Egyesült Államokba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK