Vágólapra másolva!
Az Újpesti Tornaegylet utánpótlás-nevelésére fordítja a Magyar Úszószövetségtől kapott támogatásának egy részét Gyurta Dániel, az UTE olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszója.

A 26 éves sportoló azt mondta, a lila-fehér klub a legrégebben működő hazai nagy egyesület, amely a legtöbb olimpiai bajnokot adta az országnak.

"Rólunk sokan tudják, hogy nagyszülőkig visszamenőleg elkötelezett Újpest-drukkerek vagyunk, nagypapám rengetegszer vitt ki engem és Gergely öcsémet mérkőzésre, amikor még gyermekek voltunk" - idézte Gyurtát a közlemény, amely emlékeztetett rá: "a Magyar Úszószövetség kiemelkedő úszóinkkal szerződést kötött, hogy a lehető legeredményesebben tudjanak szerepelni a 2016. évi olimpián, illetve hogy vegyenek részt a 2017. évi hazai rendezésű világbajnokság népszerűsítésében."

Gyurta Dániel és Őze István, az UTE klubigazgatója Forrás: UTE

Hosszú nem írta alá

Január 6-án Hosszú Katinka azért tartott sajtótájékoztatót, hogy közölje, nem hajlandó aláírni a 12 millió forintos támogatási összegről szóló szerződést, mert abban kikötik a 2017-es budapesti úszó-vb népszerűsítésében való részvételt.

„Ilyet nem írok alá” – jelentette ki Hosszú a neki ajánlott szerződésről, amit akkor a megjelent újságírók előtt össze is tépett.

Gyurta nemes célokra is gondolt

Gyurta kiemelte, rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy részt vehet a hazai vb népszerűsítésében, ugyanakkor úgy gondolta, további nemes célokat is szolgálhat a MÚSZ-tól kapott támogatásból. Hozzátette, az elmúlt négy évben, amióta az UTE színeiben versenyez, látja, hogy milyen komoly utánpótlás-nevelés zajlik minden szakosztályban.

Gyurta Dániel Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

"Azt is tapasztaltuk, hogy az egyesület vezetése minden körülmények között biztosítja nekünk a professzionális munkához szükséges nyugodt körülményeket, szakmai feltételrendszert, anyagi biztonságot és átláthatóságot, amely a világszínvonalú eredmények eléréséhez elengedhetetlen" - nyilatkozta a 200 méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka.