A kormány 10,2 milliárdot biztosan elkölt a vizes-vb-re

Dagály Úszóaréna, építkezés
Budapest, 2016. január 28. Épül a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna Budapesten 2016. január 28-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Összesen mintegy 10,2 milliárd forintot szán a kormány a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó egyes létesítmények felújítására, illetve kialakítására - olvasható a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában.

A közlönyben közzétett információk szerint a Nemzeti Olimpiai Központ beruházás - a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának és a körülötte létesítendő sportpark építésének - támogatására szánt forrásból 8 milliárd 478 millió forintot csoportosítanak át.

A Dagályra majdnem egymilliárdot fordítanak

A Dagály Strandfürdő felújítására ebből 967 millió forintot, a balatonfüredi parkoló fejlesztésére pedig 738 millió forintot juttatnak.

Így épül a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna Forrás: MTI/Illyés Tibor

A további beruházások között megemlítették a Népfürdő és a Vizafogó utca felújítását, egy gyalogoshíd építését a Rákos-patakon, a pesti alsó rakpart közterületi megújítását, gyalogos-kerékpáros útvonal kiépítését, a Margitsziget rekonstrukcióját és kompkikötő létesítését is.