Kihagyja az olimpiai megnyitót az ausztrál úszócsapat

Ausztrál 4x100-as női gyorsváltó, London 2012, úszás, Alicia Coutts, Cate Campbell, Brittany Elmslie, Melanie Schlanger
Australia’s Alicia Coutts, Cate Campbell, Brittany Elmslie and Melanie Schlanger pose on the podium with their gold medal after winning the women's 4 x 100m freestyle relay swimming event at the London 2012 Olympic Games on July 28, 2012 in London. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU MARTIN BUREAU / AFP
Vágólapra másolva!
Kihagyják a riói olimpia megnyitó ünnepségét az ausztrál úszócsapat tagjai, hogy zavartalanul készülhessenek fel a versenyekre.

Jacco Verhaeren vezetőedző szerdán jelentette be, hogy az úszók nem vonulnak majd fel az augusztus 5-i megnyitón, mert másnap már versenyezniük kell.

"Úgy vélem az a legfontosabb, hogy csapatként végig együtt maradjunk" - jelentette ki a holland szakember, s hozzátette, az úszók a záróceremónián már részt vesznek majd.

Londonban az ausztrálok egyetlen úszóaranyát a 4x100-as női gyorsváltó szerezte Forrás: AFP/Martin Bureau

Négy éve, a londoni játékok úszóversenyein csupán egy számban, a 4x100-as női gyorsváltóban avattak ausztrál győztest, ami 1992 óta a leggyengébb teljesítmény volt. A csalódást keltő szereplést a szövetség illetékesei az éjszakai kimaradásokkal, valamint a különböző nyugtatók és altatók nem megfelelő használatával magyarázták.