Vágólapra másolva!
2017. július 14-én lesz a magyarországi vizes világbajnokság megnyitója - többek között erről döntött a szervezőbizottság a legutóbbi ülésén - írja az MTI.

A testület Seszták Miklós elnök vezetésével a Várkert Bazár előtti Duna-szakaszt választotta ki az ünnepélyes megnyitó helyszínéül.

Döntés született arról is, hogy a szinkronúszóversenyeket és a záróünnepséget a Városligetben tartják, a tervek szerint erre a célra ideiglenes medence épül a Városligeti Műjégpályán.

Épül a Dagály a 2017-es vb-re Forrás: MTI/Máthé Zoltán


Véglegessé vált az óriás-toronyugrás helyszíne is: a versenyszámot a Parlamenttel szembeni Duna-parton kialakított speciális létesítményben rendezik meg. A televíziós közvetítés jóvoltából így Budapest három különböző arca, legvonzóbb, legszebb részei mutatkozhatnak majd be az egész világnak - olvasható a BP2017 Nonprofit Kft. szerdai közleményében.


A vb-nek - amelyen úszás, műugrás, műúszás, nyíltvízi úszás és vízilabda szerepel a programban - eredetileg Guadalajara adott volna otthont, ám a mexikói város pénzügyi okok miatt tavaly februárban visszalépett. A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA tavaly március 11-én közölte, hogy Budapestnek adja a rendezés jogát. A nyíltvízi úszók versenyeinek Balatonfüred ad majd otthont.