Visszavonult a kétszeres olimpiai bajnok úszó

Melanie Renee Wright, úszás
Australia's Melanie Renee Wright leaves the pool after winning in the Women's 50m Freestyle final during the FINA World Swimming Cup 2015 on November 6, 2015, at the Hamadan Bin Rashid Sports Complex in Dubai. MARWAN NAAMANI / AFP
Vágólapra másolva!
Nem tudta beverekedni magát a csapatba, ezért bejelentette visszavonulását Melanie Wright, aki 2008-ban és 2012-ben is olimpiai aranyérmet nyert az ausztrál úszóválogatott tagjaként.

A 29 éves sportoló az Adelaide-ben zajló országos bajnokság előtt - amely egyben válogató is a riói nyári játékokra - bordasérüléssel küszködött, így mindössze három hete volt a felkészülésre, és végül csak a 13. helyen zárt 100 méter gyorson, a csapatba pedig a legjobb hat kerül be.

"Elbúcsúzom a versenyszerű úszástól, amely az elmúlt tizenöt évemet jelentette. Nem vagyok csalódott, előre tekintek a jövőbe, de immáron az uszodán kívül" - írta Facebook-oldalán Wright, aki leánykori nevén, Melanie Schlangerként Pekingben a 4x200 méteres, Londonban pedig a 4x100 méteres női gyorsváltó tagjaként diadalmaskodott.

Melanie Wright Forrás: AFP