Vágólapra másolva!
Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó is előadást tartott kommunikáció és sport témakörben a Koppenhágában rendezett 13. Európai Sportszociológia Társaság konferenciáján a Koppenhágai Egyetemen.

"Nagyon örülök, hogy a sportban minden olyan eredményt elértem, amit célul tűztem ki magam elé. Azonban az élsport mellett számomra mindig kiemelten fontos volt a tanulás is, ezért is tölt el nagyon jó érzéssel, hogy életem első külföldi sporttudományi konferenciáján egy olyan városban tarthattam előadást, ahol annak idején úszóként már értem el sikereket" – mondta Kovács Ágnes, aki húsz év után tért vissza Koppenhágába, ahol 1996-ban az ifjúsági Európa-bajnokságon két aranyérmet nyert.

"Akkor, 15 évesen a sportban számítottam újoncnak, és most, húsz év elteltével hasonló érzéseim voltak az előadásom megtartása közben, ami a visszajelzések alapján úgy ítélem meg, jól sikerült" - tette hozzá.

Kovács Ágnes a doktori disszertációjához gyűjt adatot Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A világ- és Európa-bajnok úszó a sydneyi olimpia után az amerikai Arizona Állami Egyetemén szerezte meg első diplomáját, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte el a mesterképzést. Jelenleg a Testnevelési Egyetem előadója és harmadéves PhD hallgatója.

A doktori disszertációjában az élsportolók és a média munkatársainak kapcsolatát vizsgálja.

"Választásomat a téma iránti érdeklődésem, élsportolói múltam, ezen a területen folytatott tanulmányaim és szakmai tapasztalataim indokolják. Az idei év kiemelten fontos az értekezésem szempontjából.

de ezúttal nem sportolóként, hanem kutatóként, hiszen a doktori disszertációmhoz szükséges adatgyűjtés a 2016-os riói olimpia idejére fókuszál" - mondta Kovács Ágnes.