Vágólapra másolva!
Egy texasi meghívásos versenyen egy számot nyert, egyszer második, egyszer negyedik lett, 200 vegyesen pedig nem állt rajthoz a döntőben. 

A Texasi Egyetem (University of Texas) meghívásos versenyén, az austini Longhorn Elite Invitational eseményen állt rajtkőre a hétvégén Michael Phelps. A 18-szoros olimpiai bajnok azonban meglehetősen lehangolóan szerepelt a június 26-án kezdődő ötkarikás válogató előtt.

Nem Michael Phelpsről szólt a texasi hétvége Forrás: AFP/2016 Getty Images/Tom Pennington

A 100 méter gyorsot ugyan megnyerte pénteken, azonban fő számában, a 100 pillangón csak második lett, méghozzá 51.65 másodperces idővel, miután hét századdal megelőzte őt a 18 éves szingapúri Joseph Schooling.

Hol van ez Cseh Lacitól?

A második hely még csak hagyján, inkább az idő, ami aggasztó lehet Phelps számára: ez az eredmény ugyanis majd' egy másodperccel gyengébb Cseh László londoni Eb-győztes idejénél, ami 50.86 volt. Phelps a szám világcsúcstartója, de aligha ő fogja megdönteni a 49.82-es rekordot. Schoolingra viszont érdemes lesz odafigyelni.

A verseny második napján 4. lett 200 gyorson.

Az 1:48.73-as idejével még az Eb-középdöntőkben is csak 15. lett volna.

Ennek a számnak még mindig ő az amerikai csúcstartója, de az 1:42.96-os idejétől fényévekre van.

A végére maradt a feketeleves, a 200 vegyes egykori világcsúcstartója (1:54.23, amit azóta már kétszer megjavított Ryan Lochte) 2:05.89 perces időt úszott az előfutamban, ami után úgy döntött, hogy inkább nem áll rajthoz a döntőben.

Persze nyilvánvaló, hogy most már minden amerikai úszó a június 26-án kezdődő omahai olimpiai válogatóra készül, de az addig háralévő három hétben nagyon sokat kellene javulnia Phelpsnek ahhoz, hogy egyáltalán kijusson Rióba, nem beszélve arról, hogy ott esélyesként vegyék számításba.