Késely már három Eb-aranynál tart

Késely Ajna FOTÓ FOTÓTÉMA győztes Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG SPORT sportoló SZEMÉLY úszik
Tbiliszi, 2015. július 30. A győztes Késely Ajna a 400 méteres gyorsúszás döntője után a 13. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Tbilisziben 2015. július 29-én. MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter
Vágólapra másolva!
Ahogy az első két napon, úgy a negyediken, szombaton is aranyérmet nyert Késely Ajna a hódmezővásárhelyi junior úszó Európa-bajnokságon.

A Kőbánya SC 15 éves versenyzője 800 és 400 méter gyors után ezúttal 200 méteren sem talált legyőzőre.

Minden álmomat felülmúlja, hogy 1:58-on belül tudtam úszni, bár Turi Gyuri bácsi ezt tűzte ki célként, de azért csak titokban reménykedtem, hogy sikerül. Most nagyon boldog vagyok" - mondta az eredményhirdetést követően Késely, aki a riói olimpián a magyar úszócsapat legfiatalabb tagjaként 200 és 400 méter gyorson indul, valamint a 4x200 méteres gyorsváltóban is szerepel.

A magyar szövetség (MÚSZ) tájékoztatása szerint a nap másik magyar érmét a szintén 15 esztendős Barócsai Petra 100 méter pillangón szerezte, aki másodikként csapott a célba. A további döntős magyarok közül Szucsik Bence 50 méter háton negyedik, ahogyan a Kovács Benedek, Miksi Richárd, Barócsai Petra, Késely Ajna összeállítású 4x100 méteres vegyes vegyesváltó is.

Késely Ajna Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter

A magyarok eddig négy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek a kontinensviadalon.