Vágólapra másolva!
A londoni olimpiai bajnok mellúszó felkészülését a továbbiakban nem a Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs hármas, hanem egyedül Nagy József segíti, aki augusztusban tért haza Kanadából - erről a sportoló tájékoztatta a közmédiát.

„Ha sarkosan akarok fogalmazni, azt mondhatom, valójában nem is én váltok edzőt, hanem az edzőm váltott le engem, hiszen nem tudta azokat a feladatokat elvégezni, amelyekre szükségem lett volna a felkészülésem során. És még valamit hadd tegyek ehhez hozzá, mielőtt bárki is azzal vádolna, hogy a riói történet miatt van a váltás – nem, nem amiatt van. Akkor is így történt volna minden, ha világcsúccsal megvédem az olimpiai bajnoki címemet kétszáz mellen" – nyilatkozta a döntés hátteréről Gyurta Dániel a Nemzeti Sportnak.

Nagy József kiemelkedő eredményeket ért el tanítványaival a tengerentúlon, az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet nyert az amerikai Mike Barrowmannal 200 méter mellen.

Gyurta Dániel Forrás: MTI

„Azt hiszem, nekem arra a szakmai tudásra van szükségem, amellyel Nagy József rendelkezik" – tette hozzá Gyurta, aki a részletekről, továbbá kapcsolatáról Széles Sándorral exkluzív interjút ad péntek este az M1-en 18.30-tól.

Széles Sándor úgy nyilatkozott, ő még ott tart, hogy az edzőkollegáival és a sportolóval valamikor november elején leül és megbeszélik a folytatást.

Széles Sándor és Kovácshegyi Ferenc Forrás: MTI/Kovács Anikó

„Természetesen meglepett a dolog és azt hiszem, hogy 17 évi közös munka, olimpiai és világbajnoki sikerek után ezt nem érdemeltem meg! De Dani elmenetele esetén sem áll meg az élet. Éppen a közelmúltban kaptam megerősítést az Újpesti TE sportköri vezetőitől. Külön kérték, hogy fokozottan figyeljem az utánpótlás tagjait: kikből lehetnek újabb nemzetközi szinten is eredményes úszók. A legjobbak - Kapás Boglárka, Gyurta Gergely – mögött legalább nyolcvan úszónk van, így lesz mindhármunknak elég dolga. Egészségileg egyre jobban vagyok, még bőven vannak ambícióim az edzői pályán" – nyilatkozta az úszóedző a Jochapressnek.