Vágólapra másolva!
Nem felhőtlen a hangulat a magyar úszóválogatott háza táján a kanadai rövidpályás világbajnokság helyszínén. Szóváltásba keveredett Hargitay András, az úszóválogatott kapitánya és Hosszú Katinka, valamint férje, Shane Tusup – derült ki a Nemzeti Sport szombati számából. Később azonban az úszószövetség közleményben cáfolt mindent.

– állítólag ezekkel a szavakkal esett neki Hargitay András úszókapitány Hosszú Katinkáéknak az edzők csütörtöki megbeszélésén. Hosszú egyébként csak azért volt jelen, hogy edző férjének fordítson.

Az NS beszámolója szerint a háromszoros olimpiai aranyérmes úszó és férje

egy ideig tűrte az emelkedett hangnemet, majd távoztak a megbeszélés helyszínéről.

Hosszú Katinka és Shane Tusup távozott a megbeszélésről Forrás: MOB.hu / Szalmás Péter

A Nemzeti Sport arról érdeklődött az úszókapitánynál, hogy milyen a hangulat a csapat háza táján.

„Nagy hullámok voltak az elmúlt időben, aminek egy hirtelen bejelentés lett a vége, ez nyilvánvalóan hatott mindenkire. Vannak, akik örvendenek, vannak, akik elgondolkodnak a következményeken. Ennek kapcsán hívtam össze csapattalálkozót az első adandó alkalommal, még csütörtök délután – hiszen a válogatott három csoportban utazott a Lufthansa-sztrájk miatt –, amelyen azt kértem a versenyzőktől, hogy a történteket tegyék félre, kizárólag a versennyel foglalkozzanak. Van véleménye mindenkinek, és ha erről kérdezik, mondja el nyugodtan, senki sincs korlátozva” – válaszolta Hargitay András.

Hargitay András nem kímélte Hosszú Katinkáékat a megbeszélésen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Az összejövetel edzői megbeszéléssel folytatódott, ezen Hosszú Katinka és Shane Tusup is részt vett. Elhangzott néhány kérdés, felvetés, amelyek alapján azt mondhatom,

Sajnos konkrétumokig ezúttal sem juthattunk el, mert a beszélgetés közepén felálltak, és otthagytak minket. Lehet, hogy nem is plénum előtt kell velük tisztázni a tisztázandókat.”

„Az összes többi edzővel nagyon hasznos volt a megbeszélés, sok probléma előjött, sokat végig tudtunk beszélni, és megint kiderült, egyik sem olyan, amelyből elnöki lemondásnak kellett volna következnie. Ezek a gondok egy-egy órás tárgyalásokkal rendezhetők, mert én továbbra is úgy látom, a magyar úszósportot nem feszítik generális, drámai problémák. Azt pedig rendkívül jó volt látni, hogy szót tudunk érteni, hogy a kollégák egymással is tudnak beszélgetni.”

Semmilyen formában nem hangzott el

Hargitay a saját nevében helyreigazítási igényt juttatott el a Nemzeti Sportnak a fenti állítással kapcsolatban, annak mielőbbi cáfolatát kérve - ugyanezt pedig a szövetség jogi képviselője is megteszi írásban, hétfőn.

A szövetségi kapitány az alábbiak közlésére kérte fel a sportnapilapot: "A Nemzeti Sport december 3-ai számában, a velem írásban készített interjú mellett ellenőrizetlen forrásból teljesen hamis állításokat jelentettek meg. Valamennyi edzőkollégám a fültanúja volt annak, hogy az Önök lapjában szereplő mondatok (Ezt akartad Katinka? Örülsz? Ez volt a célod?) semmilyen formában nem hangzottak el a válogatott edzők windsori megbeszélésén."

Hargitay hozzátette:

Egyszersmind nyomatékosan kérem, hogy a jövőben tartózkodjanak a személyemet, illetve a magyar úszósportot lejárató, névtelen informátoroktól származó állítások ellenőrzés nélküli közzétételétől, mert ez méltatlan a Nemzeti Sport hagyományaihoz."