Vágólapra másolva!
Az első windsori csapatértekezleten lesenkizett Hargitay András szövetségi kapitány gratulált Hosszú Katinkának az Év úszója-díjához, Shane Tusupnak pedig az Év legjobb női edzője-elismeréshez.

A kapitány a keddi produkció után is elismerte Hosszú Katinka nagyszerűségét. Hargitay az Origónak értékelt, elégedett a rövidpályás úszóvébé eddigi magyar eredményeivel.

Hargitay gratulált Fotó: Polyák Attila - Origo

„Katinka csodálatos a vízben. 200 gyorson a szám kiemelkedő klasszisa, Federica Pellegrini volt az ellenfele, így az ezüsttel nem lehetünk elégedetlenek. 400 vegyesen több mint hat másodpercet vert a mezőnyre. Bernek Péter bronzérmének örülünk. Vannak szerencsétlen kilencedik helyeink, ami nagyon bosszantó a versenyzőknek (Kenderesi 200 pillangón, Jakabos Zsuzsanna 200 gyorson maradt le a döntőről), viszont többen megjavították a rövidpályás egyéni csúcsukat. Bízom a sikeres folytatásban!" – mondta az Origónak Hargitay András.

Shane Tusup a Nemzeti Sport szerint egy senkinek nevezte a magyar szövetségi kapitányt a windsori vb előtti csapatértekezleten.