Vágólapra másolva!
Gyárfás Tamás lemondása után megüresedett az elnöki poszt a Magyar Úszó Szövetségben, és információnk szerint Bienerth Gusztáv a legesélyesebb jelölt, akit széleslátókörű, angolul kiválóan beszélő menedzsernek tart Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

"Bienerth Gusztáv nagyszerű ötlet. Évek óta kiváló munka-, és személyes kapcsolatban vagyunk és nagyszerű szakembernek, empatikus vezetőnek, széleslátókörű, angolul kiválóan beszélő menedzsernek tartom" – mondta az Origónak Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a Magyar Úszó Szövetség elnöki székére legesélyesebbnek tartott jelöltről.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke Forrás: Talán Csaba

"Hozzáteszem, nem tudom, mi a pontos forgatókönyv, de a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökeként kiemelkedően fontos, hogy a paraúszásra, a legsikeresebb fogyatékos sportágra fordított figyelem és pénz semmiképpen se csökkenjen.

így különösen fontos nekünk, hogy ki lesz az úszószövetség elnöke" - tette hozzá Szabó.

Bienerth igazgatósági tagja a Budapest 2024 Nonprofit Zrt.-nek, amit a 2024-es nyári olimpiai játékokra beadandó pályázat előkészítésére hoztak létre. Korábban a PricewaterhouseCoopers nemzetközi könyvvizsgáló magyar leánycégének volt ügyvezetője.