Gyárfás Tamás lemondott a MÚSZ elnöki posztjáról, de januárig marad

Gyárfás Tamás Foglalkozás sportvezető SZEMÉLY Budapest, 2016. április 11.
Gyárfás Tamás elnök távozik a Magyar Úszó Szövetség elnökségi üléséről a belvárosi Kossuth Lajos téren 2016. április 11-én. Az ülésen Hargitay Andrást választották meg a magyar úszó
Budapest, 2016. április 11. Gyárfás Tamás elnök távozik a Magyar Úszó Szövetség elnökségi üléséről a belvárosi Kossuth Lajos téren 2016. április 11-én. Az ülésen Hargitay Andrást választották meg a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitányának. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Magyar Úszószövetség szerdai elnökségi ülésén hivatalosan is lemondott Gyárfás Tamás, a szervezet elnöke. A januári tisztújításig azonban ő fogja betölteni a posztot.

A szövetség zárt elnökségi ülésén Gyárfás Tamás hivatalosan is benyújtotta lemondását a szakszövetséget irányító testületnek. Azonban az M4 Sport értesülése szerint az elnökség döntésének értelmében csak január 8-án tartják meg a tisztújító közgyűlést, addig pedig továbbra is Gyárfás Tamás fogja ellátni az elnöki feladatokat.

Gyárfás Tamás elnök távozik a Magyar Úszószövetség éléről Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyárfás Tamás a Hosszú Katinkával és más sportolókkal folytatott többszöri pengeváltás után november 30-án az MTI-nek eljuttatott levelében közölte lemondási szándékát. Azonban mivel a válogatott éppen aznap utazott el a windsori rövid pályás világbajnokságra, a szándék nem öltött hivatalos formát.

A MÚSZ elnöksége 14 órakor sajtótájékoztatót tart, amit az Origón percről percre közvetítünk.