Gera-parádéval legyűrte Izlandot a válogatott

Vágólapra másolva!
A horvátországi 3-0-s vereség után a magyar labdarúgó-válogatottnak Izland ellen mindenképpen győznie kellett, s bár a szünetben még 1-0-ra a vendégek vezettek, a második játékrészben az Angliában légióskodó Gera Zoltán vezérletével a mieink 3-2-re diadalmaskodtak. A magyar csapatkapitány egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a kiszenvedett sikerhez, amely után a mieink három ponttal a negyedik helyen állnak a 2006-os németországi világbajnokság 8. selejtezőcsoportjában.
Vágólapra másolva!

Huszti Szabolcsot Zágrábban kiállították, így a Ferencváros tehetségének mindenképpen ki kellett hagynia a szerdai találkozót, a helyét a bal oldali középpályás posztján - némi meglepetésre - az általában jobb oldalon játszó Bodnár László vette át.

Kapusposzton nagy volt a sürgés-forgás: Babos Gábor két mérkőzésre "lemondta a válogatottságot", Lothar Matthäus pedig arra vár, hogy a hálóőr bocsánatot kérjen tőle és a csapattól, így a Hollandiában (Feyenoord) légióskodó játékos egyelőre kiesett a kapitány látóköréből. Az Austria Wien kapuvédője, Sáfár Szabolcs gyenge formájára hivatkozva mondta le a részvételt, míg a ferencvárosi Szűcs Lajos sérülés miatt maradt távol, így a régóta válogatottságról álmodozó Rabóczki Balázsra (FC Köbenhavn) esett Matthäus választása, ő lett - a második számú kapus. Merthogy az egyes mezt ezúttal is - a Crystal Palace-ban egyelőre a kispadot koptató - Király Gábor kapta meg.

A skóciai bravúrgyőzelem után a Stoke City és a Nottingham Forest által is megkörnyékezett Stark Péter sérüléséből nem épült fel, a győriek 27 éves védőjét a Zágrábban csereként beállt Gyepes Gábor helyettesítette. Az MTK-s Juhász Roland és a vasasos Tóth András bennmaradt a csapatban.

A középpálya jobb oldalán az exújpesti, jelenleg cottbusi Szélesi Zoltán kezdett, középen a Horvátországban hatalmasat hibázó Molnár Balázs csapattag maradt, társa Rósa Dénes és a már említett Bodnár László volt. Az egyszemélyes magyar csatársort ezúttal a Norvégiában profiskodó Kovács Péter alkotta (a sérüléséből épphogy felépült Szabics Imre csak a kispadon kapott helyett), s a hórihorgas támadót hátulról az újpesti Simek Péter és az angliai Birminghamben rögtön közönségkedvenccé lett Gera Zoltán támogathatta.