Rivaldo-segélykiáltás a brazil kapitányhoz

Vágólapra másolva!
Rivaldo, a görög Olimpiakosz támadó középpályása kétségbeesett üzenetet intézett Carlos Alberto Parreirához, a brazil labdarúgó-válogatott szakvezetőjéhez, hogy vegye vissza őt a nemzeti tizenegybe. A 2002-es világbajnokság egyik hőse, az aranyérmes válogatott erőssége, az 1999-es esztendőben a FIFA által a földkerekség legjobbjának megválasztott sztár a Globo televízióban nyilatkozott visszatérési szándékáról, s arról, hogy szívesen játszana a 2006-os németországi világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Mostanság jól megy a játék, ezért arra kérem Parreirát, hogy adjon még egy lehetőséget. Ki tudja, talán ott lehetnék Németországban, a világbajnokságon" - célozgatott Rivaldo. Az aranylabdás játékos úgy gondolja, van még javítanivaló a formáján, de ha ismét a régi lesz, Parreira nyugodtan számíthat rá csapatában. "Bízom a képességeimben, s tudom, hogy Parreira is bízik bennem. Remélem, hogy eljön az én napom" - hangsúlyozta a 32 éves támadó.

Rivaldo beismerte, hogy mielőtt az Olimpiakosz labdarúgója lett, nehéz időket élt át a Milannál és a Cruzeirónál. "Volt egy fél év, amikor nem is játszottam. Ez a kényszerszünet bárkinek megártott volna, de szerencsére mindez már csak a múlt." Rivaldo szakmai válsága egybeesett válásával. A szakítás következménye az lett, hogy hosszú ideig nem láthatta két gyermekét. Mindez nem használt lelki egyensúlyának, ma már azonban ismét jó a kedve.

Parreira, aki szintén szóhoz jutott a Globo adásában, örömmel vette Rivaldo jelentkezését, azonban őszintén megmondta: a játékosnak még javulnia kell.
"Jó hallani, ha egy olyan világsztárnak, mint Rivaldo, hiányzik a brazil válogatott. Megértem, nehéz lehet élni a közönség szeretete, a sajtó figyelme és mindaz nélkül, amit a brazil nemzeti mez megtestesít" - mondta Parreira.

"Mindez azt jelenti, hogy a tűz még mindig lobog benne. Fizikai és technikai téren egyaránt javulnia kell még, ha vissza akar kerülni a válogatottba, ám korántsem mondtam még le róla. Ha az előttünk álló évben tartósan jó formát mutat, nyitva állhat az út előtte a válogatottba" - összegzett a brazil szövetségi kapitány.

Ch. Gáll András