Zártkapus vb-selejtezők várnak az albánokra

Vágólapra másolva!
Albánia csapatának két következő hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie a 2006-os németországi világbajnokság selejtezősorozatában - így döntött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), amely 40 ezer svájci frankos pénzbüntetést is kiszabott a vétkes szövetségre.
Vágólapra másolva!

A szervezet fegyelmi bizottsága azért határozott így, mert az albánok február 9-ei, ukránok elleni tiranai kvalifikációs meccsét a szurkolók megzavarták.

A hazai drukkerek többek között vizes palackokat, öngyújtókat, aprópénzt és zászlórudakat dobáltak a játéktérre, ráadásul a lefújást követően többen közülük a pályára rohantak.

A szerdai döntés értelmében a grúzok június 4-ei és a kazahok szeptember 3-ai vendégjátéka zajlik majd a nézők teljes kizárásával Albániában.

Bejelentette visszavonulását Foto Strakosha, az albánok válogatottsági rekorder labdarúgója, aki 73-szor lépett pályára hazája színeiben. A 40 éves kapus döntése nem számít meglepetésnek, ugyanis a tavalyi év végén kikerült görög klubjának, az élvonalbeli Panioniosznak a kezdőcsapatából.

Strakosha - aki jelezte, hogy tartalékként még nevezhetik az idei világbajnoki selejtezőkre - a jövőben politikával kíván foglalkozni: a hatalmon lévő szocialista párt jelöltjeként indul a parlamenti választásokon.