Crespo ezúttal a válogatottat segítette győzelemhez

Vágólapra másolva!
Argentína megtartotta első helyét a 2006-os labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának élén, miután Hernan Crespo góljával hazai pályán 1-0-ra legyőzte Kolumbiát. Az ötszörös világbajnok Brazília 1-1-es döntetlenre végzett Uruguayban, Peru és Ecuador szintén megosztozott a pontokon, míg Paraguay 2-1-re nyert Chile ellen.
Vágólapra másolva!

Jose Pekerman, az argentinok kapitánya betartotta ígéretét, és a Bolívia elleni győztes csapatból csak Abbondanzieri kapust hagyta a kezdőben, és a "B csapat" helyett a legnagyobb neveket küldte pályára.

Ennek ellenére nem sikerült feltörni a kolumbiai védelmet az első félidőben, a legveszélyesebb próbálkozás Crespo nevéhez fűződött, de fejese elkerülte a kaput. Aztán Ovideo kis híján a gauchók segítségére sietett, de fejesét követően a kapufa megakadályozta az (ön)gólszerzésben.

Négy perccel a szünet előtt megfogyatkoztak a vendégek, Vargas szedte össze a második sárgáját, és a kétszeres világbajnok a 65. percben kihasználta az emberelőnyt, a Milanban is temérdek fontos gólt szerző Crespo ugyanis közelről bevette Calero kapuját.

Az argentinok ezzel a győzelemmel négy pontra növelték elönyüket a brazilok előtt, a selecao ugyanis ikszelt Uruguayban. Az első félidőben kétszer is csak Dida mentette meg a góltól a brazilokat, aki előbb Forlán fejesét, majd Zalayeta lövését védte bravúrral.

A másik oldalon Roberto Carlos oldott ki egy bombát a szokásos szabadrúgása után, de Viera sem akart lemaradni Dida mögött, és kiütötte a löketet. A második féldő elején vezetést szereztek az uruk, Olivera lövésébe csak beleütött Dida, Forlán pedig a hálóba helyezte a kipattanót. A brazilok válasza a 68. percben érkezett, ekkor Emerson lesgyanús helyzetből értékesített egy lecsorgó labdát.

Ecuador perui döntetlenjével megtartotta harmadik helyét, Paraguay pedig feljött a negyedikre, miután 2-1-re nyert Chile ellen.

A CONCACAf-zónában az amerikaiak javítottak a Mexikó elleni zakó után és 2-0-val küldték haza Guatemalát, az aztékok pedig 10 emberrel csak döntetlenre voltak képesek Panama ellen. Trinidad és Tobago is megszerezte első pontját a 2002-es vb-résztvevő Costa Rica ellen.

világbajnoki selejtező, dél-amerikai zóna, 13. forduló:
Argentína - Kolumbia 1-0 (0-0)
gól:
Crespo (65.)
piros lap: Vargas (41., Kolumbia)

Uruguay - Brazília 1-1 (0-0)
gól:
Forlán (48.), illetve Emerson (68.)

Peru - Ecuador 2-2 (1-2)
gól:
Guerrero (1.), Farfan (58.), illetve De la Cruz (3.), Valencia (43.)

Paraguay - Chile 2-1 (1-0)
gól:
Morinigo (37.), Cardozo (59.), illetve Fuentes (72.)

Az állás:
1. Argentína 28 pont, 2. Brazília 24, 3. Ecuador 20, 4. Paraguay 19, 5. Uruguay 16, 6. Kolumbia 14 (12-12), 7. Peru 14 (15-16), 8. Chile 14 (12-14), 9. Venezuela 14 (14-20), 10. Bolívia 13

Az első négy csapat automatikusan résztvevője lesz a világbajnokságnak, míg az ötödik az óceániai zóna győztesével küzd majd meg a vb-szereplés lehetőségéért.

világbajnoki selejtező, CONCACAF-zóna, 3. forduló:
Panama - Mexikó 1-1 (0-1)
gól:
Tejada (72.), illetve Morales (26.)
piros lap: Pardo (57., Mexikó)

Egyesült Államok - Guatemala 2-0 (1-0)
gól: Johnson (11.), Ralston (71.)

Trinidad és Tobago - Costa Rica 0-0

Az állás:
1. Mexikó 7 pont, 2. Egyesült Államok 6 pont, 3. Guatemala és Costa Rica 4 (5-3), 5. Panama 2, 6. Trinidad és Tobago 1

Az első három helyezett automatikusan résztvevője lesz a világbajnokságnak, míg a negyedik az ázsiai zóna ötödik helyezett csapatával küzd majd a vb-szereplés lehetőségéért.