Gera gyors gólra vágyik Málta ellen

Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szövetségi kapitány egyetért azzal a vélekedéssel, hogy két döntő fontosságú mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra, de a svédek elleni jövő szerdai világbajnoki selejtezőnek csak akkor lesz tétje, ha szombaton a máltaiak ellen nyer a gárda a Szusza Ferenc-stadionban.
Vágólapra másolva!

"A következő napokban mindent elkövetek azért, hogy játékosaim megfelelően készüljenek fel az első találkozóra s ne becsüljék le az ellenfelet. Az elmúlt időszakban ugyanis azt tapasztaltam, hogy a magyar játékosok a nagy csapatok ellen megfelelő elszántsággal készülnek és futballoznak, a könnyebbnek tűnő ellenfelekkel szemben azonban hajlamosak a könnyelműsködésre" - mondta a szakvezető a szövetség hétfői sajtótájékoztatóján.

Szavait a csapatkapitány Gera Zoltán is alátámasztotta. "Gyorsan gólt kell szereznünk, mert akkor megtörjük a máltaiak ellenállását. Nyilvánvaló, hogy olyan taktikával lépnek majd pályára, amellyel szét akarják tördelni a játékunkat" - mondta a West Bromwich Albion futballlistája.

Gera megjegyezte: most is számít a közönség fergeteges buzdítására. "Örülök annak, hogy Újpesten szerepelünk, mert az új stadionban még veretlen a válogatott. A drukkerek mindig mögöttünk álltak, ezt a legutóbbi, bolgárok elleni selejetzőn is tapasztaltuk. Akkor nem léphettem pályára, de a televíziós felvételről is átjött a fergeteges hangulat. Most is szeretnénk kiszolgálni szurkolóinkat, jobb teljesítményt és eredményt várok, mint az argentinok ellen. Nyernünk kell, hogy legyen tétje a svédek elleni selejtezőnek" - mondta Gera.

Matthäus ismét leszögezte, hogy nála nem a név számít a keret összeállításánál, ezzel indokolta, hogy a nemrég még stabil tagnak számító Vincze Ottó ezúttal nem kapott meghívót. "Sajnos legutóbbi beszélgetésünkkor is kiderült, hogy jelenleg fizikailag és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy megfelelően segítse a győri csapatot. Így nálam sem lehet helye" - indokolt a kapitány.

Az együttes kedden 17.30-kor a Szusza Ferenc-stadionban nyilvános felkészülési mérkőzést játszik az Újpest FC U19-es csapatával.