Olvasóink szerint háromesélyes a svéd meccs

Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatottnak ma este hazai pályán mindenképpen le kell győznie Svédország legjobbjait, ha életben akarja tartani a reményt, hogy ott legyen a 2006-os németországi világbajnokságon. Olvasóinknak még a 4-0-ra megnyert Málta elleni találkozó előtt tettük fel a kérdést, hány pontot várnak a Matthäus-csapattól a két vb-selejtezőn.
Vágólapra másolva!

Bizakodik a jókedvű válogatott (video)

Úgy tűnik, a szövetségi kapitányból és a játékosokból sugárzó optimizmus nem mindenkire ragadt át, hiszen a legpesszimistábbak táborát nem kevesebb, mint 3878 szavazó (14,4 %) alkotta, ennyien vélték úgy, hogy a válogatott a két világbajnoki selejtezőn egyetlen pontot sem lesz képes összehozni. 2413-an (9%) egy döntetlenre tartották jónak a nemzeti csapatot, a kisebbségben maradt 1260 olvasó (4,7 %) pedig arra gondolt, hogy Geráék Málta és Svédország ellen is ikszelni fognak.

Mint az szombaton kiderült, a fenti lehetőségek választóinak - szerencsére - nem lett igazuk, együttesünk hozta a kötelezőt Málta ellen, így a kérdés jelen pillanatban az, hogy a két meccsen három, négy vagy hat pontot váró szavazók lehetnek majd büszkébbek a jóstehetségükre.

Feltételezve, hogy az utóbbi válaszokat előnyben részesítők elsősorban Málta legyőzését vették biztosra, vagy már a szombati meccs eredményének ismeretében kattintottak, elmondhatjuk, hogy az [origo] közvélemény-kutása alapján az esti mérkőzés abszolút háromesélyesnek tekinthető, hiszen a győzelemre, a döntetlenre és vereségre közel ugyanannyian szavaztak. 6417-en (23,8%) bíznak benne, hogy a válogatott sikerrel veszi a svédek elleni akadályt, a 6974-en (25,9%) viszont arra számítanak, hogy ezen az estén nem növeljük tovább a pontjaink számát. A fennmaradó 5992 szavazó (22,2%) szerint Matthäus csapatának összesen négy pontot sikerül gyűjtenie a két összecsapáson, ami a papírforma alapján nem is jelentene szégyent, más kérdés, hogy ebben az esetben csodák sorozatának kéne bekövetkeznie, hogy maradjon esély a vb-szereplés kiharcolására.

Labdarúgó vb-selejtező (szeptember 7., szerda)
Magyarország - Svédország (Puskás-stadion, 20.45 - tv: RTL Klub)
v.: Stefano Farina; Paolo Calcagno, Luca Maggiani, Pasquale Rodomonti (olaszok)

A várható kezdőcsapatok
Magyarország: Király - Bodnár, Vanczák, Juhász, Halmosi - Böőr, Takács, Hajnal, Huszti - Gera - Torghelle
Svédország: Isaksson - Östlund, Mellberg, Lucic, Alexandersson - Wilhelmson, Linderoth, Källström, Ljungberg - Larsson, Ibrahimovic

Jegyárak: 3000, 4000, 4500, 5000, 6000 Ft.