Háromtagú testület keresi Eriksson utódját

Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) háromtagú bizottságot bízott meg azzal, hogy megtalálja a válogatott nyári világbajnokság után távozó kapitányának, Sven-Göran Erikssonnak az utódját.
Vágólapra másolva!

A testület tagja Brian Barwick főigazgató, Noel White, az FA nemzetközi bizottságának elnöke és Dave Richards, a Premier League vezetője. A trió először február 27-én nevezi meg a lehetséges jelölteket. A helyi média értesülései szerint a holland Guus Hiddink, valamint Alan Curbishley, Sam Allardyce, Steve McClaren és Martin O'Neill a legesélyesebb a posztra.

Egy korábbi megegyezés alapján Eriksson akkor is távozik a németországi vb-t követően, ha Anglia megnyeri a tornát. A skandináv trénernek azért kell idő előtt mennie - a szerződése eredetileg 2008-ig szólt -, mert a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World sejknek álcázott újságírója januárban csapdába csalta. A szakembert ügynökével együtt Dubajba csábították, az itt megejtett "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni. Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után szívesen lenne az Aston Villa vezetőedzője.

A Tony Blair brit miniszterelnöknél tett csütörtöki látogatása során Franz Beckenbauer, a szervezőbizottság elnöke kijelentette: a házigazda németeknek és az angoloknak is minden esélye megvan arra, hogy jól szerepeljenek a június 9-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságon. "Szerintem mindkét csapat bejuthat az elődöntőbe" - mondta a Downing Street 10-ben tartott megbeszélésen Beckenbauer.

"A legfontosabb, hogy a németek és mi is győztesként zárjuk a csoportunkat, így elkerülhetjük, hogy már a nyolcaddöntőben összetalálkozzunk egymással" - fogalmazta meg szakértő véleményét a brit kormányfő.

Anglia a 21. állomás a "Császár" meghívó-körútján, amelyen minden részt vevő országot végiglátogat. Beckenbauer egy, az aláírásával ellátott vb-labdát ajándékozott Blairnek.