Scolari szívesen lenne az angolok kapitánya

Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolari, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a június 9-én kezdődő világbajnokság után szívesen lenne a távozó Sven-Göran Eriksson utódja az angol csapat kispadján, bár tudja, hogy a poszt elnyeréséhez jelentősen javítania kellene angol nyelvtudásán.
Vágólapra másolva!

"Két-három hónap alatt elérhetek arra a szintre, ami szükséges. A játékosokkal megértetem magam a futball nyelvén, de a médiával való kommunikáció miatt fontos lenne, hogy jobban beszéljem a nyelvet" - mondta BBC rádiónak tört angolsággal a brazil szakember.

Scolari, aki a 2002-es vb-n aranyéremig vezette hazája csapatát - amely a negyeddöntőben éppen az angolokat verte -, a nyári, németországi torna után távozik az Eb-ezüstérmes portugál nemzeti együttestől. A 2004-es kontinensviadalon egyébként szintén a legjobb nyolc között ért véget a szigetországiak menetelése, akkor a portugálok voltak jobbak náluk - 11-es párbaj után.

Egy korábbi megegyezés alapján Eriksson akkor is távozik a vb-t követően, ha Anglia megnyeri a tornát. A skandináv trénernek azért kell idő előtt mennie - a szerződése eredetileg 2008-ig szólt -, mert a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap, a News of the World sejknek álcázott újságírója januárban csapdába csalta.

A szakembert ügynökével együtt Dubajba csábították, az itt megejtett "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni. Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után szívesen lenne az Aston Villa vezetőedzője.