McClaren váltja Erikssont a vb után

Vágólapra másolva!
Steve McClaren, az UEFA-kupa-döntős Middlesbrough vezetőedzője lesz a németországi világbajnokság után távozó svéd Sven-Göran Eriksson utódja az angol labdarúgó-válogatott élén. A tréner négyéves szerződést kötött a helyi szövetséggel (FA).
Vágólapra másolva!

"Én vagyok a legbüszkébb ember Angliában. Számos nagy pillanatot éltem már meg játékosként, de úgy érzem, ez életem legszebb napja. Szeretem a kihívásokat, azt hiszem, ennél nagyobb nem is kell. Rengeteget tanultam Sven-Göran Erikssontól az elmúlt öt évben, ütőképes fiatal csapatot épített, ezt szeretném én is továbbvinni" - mondta McClaren.

A 45 éves szakember - aki a június 9-én kezdődő viadalon még Eriksson segítője lesz - a 90-es évek elején az Oxford Unitednél kezdte edzői pályafutását, majd a Derby County következett, amellyel 1996-ban feljutott a Premier League-be. Ezt követően Sir Alex Ferguson segédedzője volt a Manchester Unitednél, 2001 júniusában pedig elfogadta a Middlesbrough ajánlatát.

McClaren valószínűleg többek között csapata UEFA-kupában nyújtott teljesítményével nyerte el az FA illetékeseinek bizalmát, hiszen a Middlesbrough a negyed- és az elődöntőben háromgólos hátrányból fordított az utolsó pillanatokban.