Vb 2006: peches focisták álomcsapata

Vágólapra másolva!
A németországi labdarúgó-világbajnokság 32 szövetségi kapitánya már kihirdette keretét, s bár a legnagyobb labdaművészek többsége mind ott lesz a június 9-én kezdődő futballcsúcson, a lemaradt labdarúgókból bombaerős válogatottat lehet összerakni. Nézzük, milyen 23-as kerettel vágna neki a vébének egy ilyen, nem mindennapi All Star-csapat. Egy olyan csapat, amelyet a pechesek válogatottjának is hívhatunk, hiszen minden labdarúgó álma, hogy kijusson a világbajnokságra, ám sok esetben egy rosszabb szezon, egy szerencsétlen nyilatkozat, vagy egy sérülés könnyen kapitányi mellőzéshez vezethet. Ez persze csak játék, ám All-Star-csapatunk néhány válogatott összetartás és pár felkészülési meccs után minden bizonnyal jó eséllyel felvenné a versenyt a vb nagy favoritjaival.
Vágólapra másolva!

Pillanatok alatt találtunk három kiváló kapust. Az első számú az a Jerzy Dudek lett, aki 2005-ben BL-győzelemre vezette az FC Liverpoolt, és idén többnyire a kispadot koptatta, az azért meglepő, hogy Pawel Janas szakvezető a keretből is kihagyta a spagetti-lábúnak becézett kapuvédőt. "Ez valami áprilisi tréfa? Janas még csak nem is szólt nekem, csak a tévéből tudtam meg, hogy nem mehetek a vb-re. Nagyon el vagyok keseredve" - nyilatkozta rendkívül csalódottan Dudek, amikor megtudta, hogy csak a "pechesek válogatottjába" kaphat meghívót.

Riválisai együttesünkben a korábbi stabil válogatott, River Plate-ben játszó argentin German Lux, valamint az Interrel a 2006-os bajnoki címre még mindig esélyes Francesco Toldo, aki a 2000-es Eb-n - ahol ezüstérmet nyert csapatával - igazi közönségkedvenc volt az itáliai rajongók körében.

A védősorból két argentin is kiszorult ott, helyet kapott hát itt, az AS Roma után a Real Madridot is megjárt, jelenleg az Interben remeklő Walter Samuel (alsó képünkön, középen), valamint csapattársa, az excsapatkapitány Javier Zanetti. S hogy José Pekerman kapitánynak mégsincs Inter-fóbiája, azt jelzi, hogy Nicolas Burdissót, Esteban Cambiassót, valamint Julio Cruzt azért csak kiviszi Milánóból Németországba.

Sven-Göran Eriksson keretéből kimaradt Ledley King, aki a Tottenham csapatkapitánya, és bár nem teljesen egészséges, semmiképp sem "sérültebb", mint a vb-csapattag Wayne Rooney.

Christian Wörnst

Philippe Mexes-t az utóbbi évek legnagyobb francia tehetségének tartották, a gall hátvéd jól is játszott az AS Romában, Raymond Domenech mester mégis "megfeledkezett" róla. Mi azonnal beválogattuk!

Ha a virtuális vébén már nagyon vezetni fog "peches csapatunk", akkor beküldhetjük a brazil Roque Juniort, akinek sok rajongója van, mégis, nem egyszer betlizett már a vb-címvédő válogatott, no meg klubja, a Leverkusen védelmének a tengelyében. Kimaradt, lemaradt.