A Karib-tenger pontszerzői

Vágólapra másolva!
Szombaton már három meccset rendeztek a németországi labdarúgó-világbajnokságon, s bár mindössze négy gól született (a nyitónapon egy meccsre esett ennyi találat), izgalmakban nem volt hiány. A nap meglepetését a svédekkel megfogyatkozva is ikszelő Trinidad és Tobago érte el, amely újoncként megszerezte első vb-pontját. Anglia öngóllal tudta csak legyőzni Paraguayt, míg este Argentína egy félidő alatt elrendezte, és végül 2-1-re győzte le Elefántcsontpartot.
Vágólapra másolva!

Juha Pál helyszíni tudósítása Dortmundból

Németország nyert, besörözött, majd virágot vásárolt. A pénteki átmulatott futballéjszaka másnapján ugyanis már kora délelőtt ott sorakoztak a bochumi vasútállomás tőszomszédságában a piacoló helyiek, akik ezerféle cserepes növényt, rózsát, szegfűt, tán még muskátlit is, meg ezerféle salátalevelet árultak a két büntetőterületnyi helyen széttáruló vásáron. Hogy mit kezdenek ennyi virággal, azt lehetetlen megmondani, ám eme sajátos piacon tényleg semmi mást nem lehetett kapni, csak virágot. Végül is szép ajándék egy 4-2-es siker után, a család minden tagja örülhet.

De nem minden német szorít ám a Klinsmann-csapatért: a Bochum-Dortmund vasúti járaton egy újabb fura német drukker jelent meg. Fura volt, mert ő sem a Nationalelfnek drukkolt, egy hatalmas svéd zászló volt a hátára tekerve. Oldalán egy dekoratív hölggyel, egy "originál" svéddel jelent meg, angolul beszélgettek. "Úgy vélem, a svédeknek nagyon jó esélyük van a vb-győzelemre. Mindenki csak a nagyágyúkról, Brazíliáról, az angolokról, a németekről beszél, nekünk pedig nagyon jó csapatunk van, nincs rajtunk nyomás. Nagyon jó a támadósorunk, ott van Ibrahimovic, Larsson, Allbäck, meg a középpályáról Ljungberg, meglátod, sikerülni fog" - mondta a Stockholmban élő drukkerhölgy nagy magabiztossággal, mire bólogató partnere a védelemről nyitott vitát, szerinte gyenge a skandináv gárda hátsó alakzata. Végül arra jutottak, hogy a nyolcaddöntőben Argentínát szeretnék ellenfélnek, és ezen a meccsen jöhet el az igazság órája, ha itt nyer a csapat, nagy menetelésbe kezdhet.

Persze előbb a csoportból kell továbbjutniuk a háromkoronásoknak, amihez azért lesz egy-két szava az Anglia, Paraguay, Trinidad-Tobago triónak is. Főleg előbbinek, a média kedvencének, hiszen míg 100-ból 97 szurkoló brazil címvédést vár, az újságíró-társadalom mintha Beckhamék felé húzna. A Dél-Amerika - Európa párharc újabb nagy csatáját meg is nyerte a svéd Sven-Göran Eriksson csapata, Frank Lampardék 1-0-ra gyűrték le a szombati első meccsen Paraguayt.

Forrás: [origo]

A labda nem mindig gömbölyű

Az öngólszerző Carlos Gamarra (Beckham álomszabadrúgását csúsztatta a kapuba) volt - érdekesség, hogy ez volt a vb-történelem leggyorsabb saját hálóba juttatott találata, a 9 perces rekordot 3-ra redukálta a valószínűleg nem túl boldog paraguayi hátvéd. A győzelem önbizalmat és lendületet adhat Angliának, amire a Wayne Rooney körül kialakult (Sérült? Nem sérült? Ki pótolja? Van esélyünk nélküle? Volt értelme beválogatni?) kérdésözön megválaszolatlansága miatt szüksége is van a válogatottnak.

Egy neves televízió angol újságírója gyorsértékelésre is vállalkozott: "Csalódott vagyok, mert bár nyertünk, ez nem volt az igazi. Az eredménynek örülnünk kéne, de Steven Gerrard fáradt volt, kiemelni tán senkit nem lehet a csapatból. Azért azt belátom, Anglia a nyitómeccseken mindig ilyen teljesítménnyel szokott előrukkolni. Szóval felejtsük el gyorsan a meccset, a lényeg, hogy három pontunk van."