Visszatért a togói kapitány

Vágólapra másolva!
Visszatért a togói válogatotthoz Otto Pfister szövetségi kapitány, aki szombat hajnalban a prémiumok körüli nézetkülönbségek miatt mondott le a németországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjában érdekelt vb-újoncnál betöltött posztjáról.
Vágólapra másolva!

"A játékosok hevesen tiltakoztak a távozásom ellen, valamint a szövetség elnöke is küldött egy faxot, amelyben leírta: szeretné, ha maradnék. Úgy döntöttem, a Koreai Köztársaság elleni keddi mérkőzésen leülök a kispadra" - jelentette ki a szakvezető, aki arra nem tért ki, hogy mi lesz a többi vb-összecsapással. Mindenesetre az egyik szövetségi elöljáró közölte: Pfister az egész vb-n dirigálja majd a csapatot.

A vitát az robbantotta ki, hogy a játékosok fejenként 155 ezer eurót követeltek a világbajnoki szereplésért, ezen felül pedig minden győzelemért plusz 30 ezret, döntetlenért pedig 15 ezret. A togói szövetség ezen igényeket túlzónak tartotta, és megtagadta a teljesítését. Ha a német szakember nem tért volna vissza, akkor a Koreai Köztársaság ellen Kodjovi Mawuena pályaedző irányította volna a gárdát.