Távozik a szerb kapitány

Vágólapra másolva!
Csapata utolsó csoportmérkőzése után feláll a kispadról Ilija Petkovic, a németországi labdarúgó-világbajnokságtól már biztosan búcsúzó szerb-montenegrói válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

"Hazaérkezésünk után benyújtom a lemondásomat" - fogalmazott diplomatikusan a szerb szakvezető. Petkovic azután döntött a távozás mellett, hogy együttese nagy pofonba szaladt bele az argentinok elleni mérkőzésen (0-6), a C csoport második fordulójában.

A szerb-montenegróiaknak - akik korábban soha sem szenvedtek ilyen nagy különbségű vereséget világbajnokságon - az Elefántcsontpart elleni találkozó eredményétől függetlenül már megpecsételődött a sorsuk, hiszen két összecsapás után nulla ponttal és 0-7-es gólkülönbséggel rendelkeznek. Az ügy pikantériája, hogy épp kiváló védelmüknek köszönhetően jutottak ki a vb-re, hiszen a selejtezőcsoportban tíz mérkőzésen mindössze egyszer kapituláltak.

A távozó tréneren kívül a szerb válogatott Savo Milosevic, Mladen Krstajic és Predrag Djordjevic nélkül szerepel majd a jövőben, ők ugyanis már korábban jelezték, hogy a németországi viadal után nem kívánnak címeres mezben pályára lépni.