Kiderült a brazil foci titka

Vágólapra másolva!
A Kölntől pár kilométerre fekvő Bergisch Gladbach városában, egy barátságos kis sportközpont futballpályáján tartott a média számára nyílt edzést a brazil válogatott, s már a létesítmény felé közeledvén érezhető volt, hogy itt valami nagyon fontos, vagy legalábbis sokakat érdeklő "rendezvény" zajlik.
Vágólapra másolva!

Juha Pál helyszíni tudósítása Bergisch Gladbachból

Forrás: [origo] Galéria

Aranysárga és zöld mezbe burkolózott szurkolók tucatjai lógtak a kerítésekről, a bejáratnál pedig mindenki két kézzel könyörgött a biztonságiaknak és a rendezőknek, legyenek már oly' kedvesek beengedni őket, nem akarnak ők semmi rosszat, csak megnézni Robinhóék tréningét. Az "őrök" persze hajthatatlanok voltak, és se telefonkártya, se nyugdíjas igazolvány felmutatásával nem lettek megpuhítani őket, ide most tényleg csak az újságírók, fotósok, tévések, rádiósok juthattak be.

A brazil csapat tagjaival még az edzés előtt lehetett pár szót váltani, elsőként Cafú, a selecao csapatkapitánya nyilatkozott az [origo]-nak. "Való igaz, a Japán elleni meccset kihagytam, így még várnom kell arra, hogy megdöntsem Dunga és Taffarel 18-as rekordját - mindketten ennyi vb-meccsen léptek pályára eddig -, de nincs bennem tüske. Miért is lenne, hiszen volt egy sárgám, és több játékosnak is lehetőséget kívánt adni Parreira mester. Bár melegítettem az oldalvonalnál, jobb, hogy nem álltam be, mert egy újabb lap eltiltást eredményezett volna."

Cafú helyén Cicinho parádésan futballozott, ám mindez nem veszélyezteti a 36 éves jobb oldali Milan-védő csapattagságát: "Beszéltem az edzőnkkel, és azt mondta, hogy ott leszek a pályán. Ez esetben valóra válik az álmom, hiszen tizenkilencszer még egyetlen brazil játékos sem lépett pályára a világbajnokságon. Ha továbbjutunk Ghána ellen, akkor 16 győztes vb-meccsem lesz, amire legalább ennyire büszke lennék."

"Semmi gond nincsen egyébként azzal, hogy Parreira más játékosoknak is lehetőséget adott Japán ellen, nem csoda, hogy mindenki játszani akar, a lényeg persze az, hogy mindenki tisztában legyen vele: azért kell küzdenie, hogy Brazília megvédje világbajnoki címét" - tette hozzá a veterán futballista.

Érdekes lehet, Adriano mit gondol arról, hogy - minden bizonnyal - Robinho fog játszani helyette a következő összecsapáson, az Inter-csatár véleményét azonban nem tudhattuk meg, mert ő leginkább a fülhallgatójára koncentrált, és mogorva tekintettel suhant el az újságírók előtt. Sokak szerint nem bírja a mellőzést...