Pessottónak ajánlják győzelmüket az olaszok

Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott a keddi öngyilkossági kísérlete után életveszélyes állapotban lévő Gianluca Pessottónak és családjának ajánlotta a labdarúgó-világbajnokság péntek esti negyeddöntőjében Ukrajna felett aratott 3-0-s diadalát.
Vágólapra másolva!

A squadra azzurra játékosai miután véget ért a mérkőzés kihúztak egy olasz zászlót, amelyre az volt írva: "Pessotto, veled vagyunk".

A 35 éves korábbi kitűnő futballista, aki sportigazgatóként dolgozott a torinói egyesületnél, kedden leugrott a klubház tetejéről, és súlyos belső sérüléseket szenvedett, több csontja eltörött. Kétszer műtötték meg, jelenleg mesterséges kómában tartják.

Marcello Lippi szövetségi kapitány egyébként úgy véli, csapata bármire képes lehet a labdarúgó-világbajnokságon. "Nem hiszem, hogy a német együttes félne tőlünk. Ők otthon játszanak, fiatalok és ezen a vb-n kifejezetten jól futballoznak" - reagált arra felvetésre Lippi, hogy az olaszok pénteki játéka alapján esélyesebb lenne a németeknél.

A szakvezető a három szerzett gól ellenére a védelmet dicsérte: "Teljesen mindegy ki kap szerepet. Zambrotta, Nesta, Materazzi, vagy Barzagli. Utóbbinak a mostani volt az első teljes mérkőzése és hibátlanul megoldotta a feladatát. Cannavaro és Buffon pedig lenyűgöző teljesítményt nyújt".

Lippi kiemelte a csapatszellemet is, mint mondta, mindenki kisegíti a másikat, akár támadásban, akár védekezésben. Szerinte ez a legfontosabb.

"Csodálatos este volt. Pályafutásom talán két legfontosabb gólját szereztem. Kedden nagyon kemény mérkőzésre számítok, mert a németek hazai pályán játszhatnak" - mondta a hosszú gólcsendjét rögtön két találattal megtörő olasz gólkirály, Luca Toni.