Zidane testvérét és édesanyját szidta Materazzi

Vágólapra másolva!
A világbajnoki döntő óta először nyilatkozott a kiállítással végződő konfliktus előzményeiről Zinedine Zidane, a francia válogatott játékosa, aki a hosszabbításban egy szóváltás után mellkason fejelte az olasz Marco Materazzit.
Vágólapra másolva!

Rengeteg találgatás látott napvilágot a döntő óta, így aztán mindenki azt várta, hogy Zidane elmesélje, mit mondhatott neki az olasz védő, ami annyira feldühítette a gallok sztárját, hogy végül egy mellbefejeléssel vett elégtételt a sérelmekért.

Nos, Zidane a Canal Plus csatorna műsorában nem árulta el pontosan az elhangzottakat, de azt mondta, hogy nagyon durva szavakkal illette az Internazionale játékosa a lánytestvérét és édesanyját. A futball világától a számára dicstelenül végződő finálé után elköszönö Zidane bocsánatot kért a nézőktől - elsősorban a gyerekektől -, akik láttak az esetet, de nem bánja meg, amit tett.

Forrás: MTI
Michel Denisot faggatta Zidane-t

"Ha egyszer hallasz ilyet, akkor azt még elengeded a füled mellett, én is ezt akartam tenni, mert nem akartam csúnyán búcsúzni. Aztán újra és újra hallod ezeket a szavakat... Én is ember vagyok, és néha szavakkal jobban meg lehet bántani valakit, mint tettekkel. Szívesebben elviseltem volna, ha arcon vág, mint hogy halljam ezeket a szidalmakat.

Nem ez lett volna a megoldás, úgyhogy bocsánatot kérek, mert két milliárd ember, köztük több millió gyerek volt szemtanúja a tettemnek. Ettől még nem bántam meg a dolgot, mert az azt jelentené, hogy Materazzi jól tette, hogy provokált, és jogosan mondta, amit mondott. Mindig a reakcióm kerül szóba - amit teljesen jogosan tartanak elítélendőnek - , de arról is beszélni kellene, hogy ha nincs provokáció, akkor nincs mire reagálni. Materazzi durva dolgokat mondott prováció gyanánt, igaz, ettől még megbocsáthatatlan, hogy erre fejeléssel válaszoltam, de ugyanúgy bűnös az is, aki kiprovokáltam belőlem ezt" - nyilatkozta az újságírók által a világbajnokság legjobbjának választott klasszis.

Kedden Materazzi a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elismerte, hogy beszólt Zidane-nak, de tagadta, hogy az algériai származása miatt terroristának nevezte volna, és azt is kijelentette, hogy nem szidta a francia édesanyját, mert az anyák számára szentek.

A Zidane-interjú után ismét megszólalt az olaszok döntőbeli gólszerzője: "Semmi olyat nem mondtam, ami a vallási, politikai vagy faji hovatartozását sértette volna. Az édesanyját sem szidtam, 15 éves voltam, amikor anyám meghalt, még manapság is érzékeny a téma számomra. Természetesen nem tudtam, hogy az édesanyja kórházban van, és minden jót kívánok neki ezúton is. Zidane egy hős számomra, mindig is csodáltam" - zárta mondadóját Materazzi.