Vb-újra III.: Ez történt a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
Összeállításunkban felidézzük az idei év legfontosabb sporteseményén, a németországi labdarúgó-világbajnokságon történteket. Öt nap alatt újra átélheti az egy hónapig tartó foci-csúcsesemény minden egyes rezdülését, Owen sérülésétől a portugál-holland sárga- és piroslapjárásán át, egészen a Zidane-Materazzi afférig. Olvassa újra mérkőzéstudósításainkat, helyszíni beszámolóinkat, és nézze meg a 64 meccs akár összes gólját!
Vágólapra másolva!
  • Németország - Argentína 1-1 - tizenegyesekkel 4-2
    Igazi csemegét ígért a negyeddöntők első párosítása, amely a két futballnagyhatalom addigi teljesítménye alapján - akárcsak 1986-ban és '90-ben - beillett volna akár finálénak is. A feledhető első félidő után a folytatásban Ayala góljára Klose válaszolt, a hosszabbításban viszont nem tudták bevenni a kaput a csapatok. A 11-es párbajban a németek bizonyultak jobbnak - köszönhetően a két lövést is hárító Jens Lehmannak -, s jutottak be a legjobb négy közé.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Galéria

  • Olaszország - Ukrajna 3-0
    A negyeddöntők leggólgazdagabb találkozója az utolsó versenyben lévő "kiscsapat" búcsúját is elhozta, a későbbi világbajnok egy sima hármast gurított Sevcsenkóéknak. Zambrotta bombagólja után Toni duplája teljesítette be az olasz diadalt.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Galéria

  • Anglia - Portugália 0-0 - tizenegyesekkel 1-3
    Gól és élvezhető játék nélküli 120 perc után ismét tizenegyesek döntöttek, ezúttal a portugálok javára, akiknek kapitánya, Luiz Felipe ezzel már harmadik győztes csatáját vívta meg Sven-Göran Eriksson ellen nagy nemzetközi tornán. A meccs legviharosabb jelenete az volt, amikor a 62. percben kiállították a Ricardo Carvalho ágyékába taposó Wayne Rooneyt, amiben a nem egyértelműen szándékos szabálytalan-ságon túl Cristiano Ronaldónak is lehetett némi szerepe: Rooney manchesteri csapattársa 40 métert sprintelt, hogy a bírónál a sérelem megtorlását követelje, amivel egy ideig első számú közellenséggé vált Angliában.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Galéria

  • Brazília - Franciaország 0-1
    A negyeddöntők igazi csattanója volt az 1998-as és a 2002-es világbajnok összecsapása, amelyen a csoportmeccsek közben sokak által már temetett franciák kiejtették a torna toronymagas favoritjának számító brazil csapatot. A győztes gólt az oxigénhiánnyal küzdő Roberto Carlostól elszakadó Henry szerezte, a 90 perc elsősorban mégis Zidane nagy estéjeként vonul be futballtörténelembe, a búcsúra készülő középpályás a vb talán legkáprázatosabb produkcióját nyújtotta.
    Forrás: [origo] Összefoglaló
    Forrás: [origo] Galéria