Két öngóllal segítettek be a japánok a gyengén játszó angoloknak

Vágólapra másolva!
Anglia felkészülési mérkőzésen 2-1-re nyert Japán ellen úgy, hogy mind a három gólt az ázsiaiak szerezték, akik kétszer is a saját kapujukba találtak.
Vágólapra másolva!

Fabio Capello hét helyen változtatott a Mexikót legyőző angol csapaton, többek között James, Terry, Ashley Cole és Lampard is bekerült a kezdőcsapatba.

A japánok igencsak meglepték az angolokat a meccs elején, egy szögletet követően a brazil származású Túlio Tanaka került lövőhelyzetbe, és futtából a rövid sarokba bombázott. Az angolok nehezen vették fel a meccs ritmusát, az első helyzetükre a 19. percig kellett várni, amikor Rooney pazar passza után Lennon Kavasima kapusba püfölte a labdát.

A Capello-csapat hátsó alakzata sem remekelt, egy előrevágott labdánál Rio Ferdinand rúgott luftot, de a lepattanót Okazaki kapkodva fölévágta. A szünetig még két helyzetecske adódott az angolok előtt, előbb egy japán hiba után Bent fejelt estében a kapu mellé, majd Huddlestone pocsék lövését Rooney próbálta sarokkal a kapura irányítani, de nem járt sikerrel.

A szünetben Capello öt helyen változtatott, és az eredmény is változhatott volna, de hiába kaptak büntetőt az angolok Honda kezezése miatt, Lampard jobb sarokra tartó lövését Kavasima kitolta. A túloldalon a James helyére becserélt Hart is szép védéssel mutatkozott be, Morimoto lövését tolta ki. Aztán következett a meccs legszebb jelenete, Rooney 20 méterről nagyon okosan csavart a bal felső irányába, de Kavasima mutatós légi út végén fölétolta a labdát.

A meccs összefoglalója:


Az egyre intenzívebben támadó angolok végül japán segítséggel egyenlítettek, Joe Cole jobboldali beadása után Túlio Tanaka a kapusát megelőzve fejelt bombaerősen a saját kapujába. A 83. percben hasonló forgatókönyv alapján a győztes gólt is megszerezte Anglia, ezúttal Ashley Cole adta be a labdát, amibe Nakazava ért bele szerencsétlenül.

Eredmények, felkészülési mérkőzések:
Anglia - Japán 2-1 (0-1)
gól:
Túlio Tanaka (72., öngól), Nakazava (83., öngól), illetve Túlio Tanaka (7.)

Fehéroroszország - Koreai Köztársaság 1-0 (0-0)
gól:
Kiszljak (53.)

Mexikó - Gambia 5-1 (1-0)
gól:
Hernandez (18., 50.), Bautista (59., 74.), Medina (81.), illetve Bohna (65.)

Paraguay - Elefántcsontpart 2-2 (0-0)
gól:
Barrios (75.), Torres (90.), illetve Drogba (54.), Bamba (74.)

Tunézia - Franciaország 1-1 (1-0)
gól:
Dzsema (6.), illetve Gallas (62.)

Nigéria - Kolumbia 1-1 (0-1)
gól:
Lukman Haruna (71.), illetve C. Valdez (12.)