Bajuszos C. Ronaldót akarnak a portugál drukkerek

Vágólapra másolva!
Rendhagyó kezdeményezéssel próbálják erősíteni a csapategységet a portugál labdarúgó-válogatott szurkolói. A Facebook közösségi oldalon elindított mozgalom azt szeretné, ha minden játékos bajuszt növesztene, így fejezve ki az összetartozást.
Vágólapra másolva!

Már több mint tízezer követője van a portugál szurkolók által a Facebook közösségi portálon elindított "Bajuszos válogatottat a világbajnokságra!" oldalnak. A drukkerek azt szeretnék, ha a csapat tagjai, összetartásuk jeleként mindannyian bajuszt növesztenének. Mások szerint azonban fontosabb lenne, hogy jól játszanak.

Sok drukker szerint ugyanis inkább a vergődő csapat játékával kéne valamit kezdeni, ezért a Zöld-foki Köztársaság elleni 0-0-ra végződő felkészülési mérkőzés után a csapat játékát kritizáló hozzászólások árasztották el az oldalt.

A felhívás két évtizeddel ezelőtt még okafogyott lett volna, hiszen általános volt a bajuszviselet a futballisták körében, elég csak az 1986-os mexikói magyar válogatottra, vagy az 1985-ben UEFA-kupa-döntőt játszó Videotonra gondolni.

Manapság a bajusz már nem divat a focisták között, ezért is lenne különleges, bár nem egyedülálló a kezdeményezés. Az 1994-es világbajnokságon remeklő román válogatott a negyeddöntőre úgy állt ki a Tunézia elleni harmadik csoportmeccsre, hogy valamennyi játékos aranysárgára festette a haját. A csapategységgel biztos nem volt gond, de ettől fogva nem nagyon ment a játék Hagiéknak. Addig legyőzték Angliát és Kolumbiát is, az észak-afrikaiakkal azonban csak 1-1-es döntetlent játszottak, a nyolcaddöntőben pedig, még mindig aranyszínű hajjal, 1-0-ra kikaptak Horvátországtól, így véget ért számukra a vébé.


A portugál játékosok közül egyelőre Paulo Ferreira reagált a felhívásra, kijelentve, hogy el nem tudná képzelni magát bajusszal, ráadásul ez közröhej tárgyává tenné a csapatot a világbajnokságon.