Vidic nyugtatta meg a tomboló szerb huligánokat

Vágólapra másolva!
Szerbia esetleges kizárásáról ír az osztrák Oe24.at portál, miután a szombati, Új-Zélandtól elszenvedett 1-0-s vereséget hozó klagenfurti mérkőzésen a szerb huligánok viszkisüvegeket dobáltak a pályára. Egy szurkolót a biztonságiaknak kellett kivezetniük, s a kedélyek csak akkor csillapodtak, amikor Nemanja Vidic mikrofont ragadott, s felhívta a figyelmet a sportszerű szurkolásra.
Vágólapra másolva!

"Kizárás fenyegetheti Szerbiát?" - teszi fel a kérdést az osztrák Oe24.at portál a szombati, klagenfurti, Új-Zéland elleni mérkőzésen kitört botrány miatt. A szerb válogatott ugyanis 1-0-s vereséget szenvedett, s ezt nehezen viselte el a több szektort is betöltő szurkolótábor.

Egy randalírozót a pályáról kellett kivezetnie a biztonságiaknak, a lelátóról viszkisüvegek repültek a pályára, végül a megvadult drukkereket Nemanja Vidicnek kellett lecsillapítania, aki mikrofont ragadva szólt honfitársaihoz.

A hírek szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, a legrosszabb verzió szerint akár a válogatottat a vébéről is kizárhatják, bár várhatóan ezt a szankciót nem fogja alkalmazni a FIFA.

Radomir Antic, a szerbek szövetségi kapitánya szerint ez csupán egy elszigetelt jelenség, semmi más. "Egy kisebb csoport balhézott mindössze, nagyon sajnálom, főleg a közönség többi részét. Remélem, ez volt egyetlen incidens" - mondta a tréner.


A szerb válogatott szerdán lép ismét pályára, 20.30-kor Kufsteinben Lengyelország lesz az ellenfél.