Van, amiben Orbán és Vona is egyetért

Vágólapra másolva!
Argentína, Spanyolország, Brazília és Portugália, valamint az afrikai csapatok szerepelnek a favoritok között az MTI-nek nyilatkozó azon politikusok körében, akik nyomon követik a pénteken kezdődő labdarúgó-világbajnokság eseményeit. Orbán Viktor miniszterelnök és Vona Gábor Jobbik-elnök egyaránt Argentínáért szorít.
Vágólapra másolva!

Miniszterelnöki teendői határozzák majd meg, hogy a közismerten focirajongó Orbán Viktor mely mérkőzéseket nézheti meg az idei labdarúgó-világbajnokságon. A kormányfő örülne az argentinok sikerének, feltéve, ha szabályos és szép játékot mutatnak fel - tájékoztatta az MTI-t Szijjártó Péter.

Mint mondta, a miniszterelnöknek nem lenne ellenére, ha az argentinok nyernének, feltéve, ha nem olyan brutális és szabálytalan játékot játszanak majd, mint amilyet néha játszani szoktak, hanem egy tudásukhoz méltó, szép játékkal rukkolnak ki. A mérkőzések közül lesz, amit Orbán Viktor egyedül, lesz, amit a fiával, Gáspárral - aki egyébként a Puskás Akadémia növendéke - néz és lesz olyan is, amikor barátokkal, sporttársakkal együtt figyelik a történéseket. Orbán Viktor az [origo]-nak korábban azt mondta, hogy Argentína mellett Uruguaynak is szurkol.

Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető a spanyoloknak és a braziloknak szurkol. A spanyolokért azért is szorít, mert egy évet ott tanult, és az Ibériai-félszigeten a foci a mindennapi élet része. Benne pedig ilyen szinten is megmaradt a kötődés az ország iránt. A brazilokat pedig azért választotta, mert nagyon tetszik neki a stílusuk. A mérkőzések egy részét otthon a kisfiával nézi, több meccset pedig egy nagyon szűk baráti társasággal együtt követ majd végig.

Vona Gábor Argentína sikerének örülne, de a világbajnoki cím megnyerésére Hollandiát, Brazíliát és Spanyolországot is esélyesnek tartja a Diego Maradona vezette csapat mellett. A Jobbik elnöke elsősorban családi környezetben, feleségével követi a meccseket, de amennyiben ideje engedi barátaival, illetve munkatársaival is felkeres egy-egy, a mérkőzéseket közvetítő helyszínt.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az MTI-nek elmondta, amennyire ideje engedi, követi a világbajnokságot. Nagy élvezettel nézi a meccseket, de ahol nem érdekeltek a magyarok, ott nem szokott egyik félnek sem drukkolni - mondta, hozzátéve: érdek nélkül élvezi a mérkőzést, annak szépségéért.

A szintén KDNP-s Simicskó István, honvédelmi államtitkár, aki a parlamenti fociválogatott aktív tagja is, az MTI-nek azt mondta, hogy amennyire ideje engedi, szeretné nyomon követni a világbajnokságot. Mivel a magyar csapat nem jutott ki, ezért úgy tervezi, hogy a spanyolok és portugálok meccseit figyeli, de nem zárta ki, hogy menet közben valamelyik szimpatikus, afrikai meglepetéscsapatnak kezd majd drukkolni.

Az LMP-s Schiffer András szívéhez több afrikai csapat, Elefántcsontpart, Ghána és Kamerun, valamint Portugália és Brazília is közel áll. Azért, mert ezeknek az együtteseknek nagyon hasonlít a játékstílusuk. Az LMP frakcióvezetője végig követi a vb eseményeit, de szavai szerint az mindig ad hoc jelleggel dől el, hogy hol és milyen társaságban nézi a meccseket. A legutóbbi világbajnokságot illetve Eb-t például sörkertekben nézte.