Vágólapra másolva!
Nem maradt a címvédő olasz válogatottal Andrea Cossu, akit Marcello Lippi kapitány biztonsági tartaléknak vitt magával a vb-re, mivel Andrea Pirlo és Mauro Camoranesi is sérüléssel bajlódik. A csapat felkészülési meccsen 6-0-ra nyert a helyi Gauteng All Stars ellen.
Vágólapra másolva!

Olaszország - Gauteng All Stars 6-0

Andrea Cossu Dél-Afrikába utazásáról már akkor döntött a szakvezető, amikor betette az olaszok végleges keretébe a sérüléssel bajlódó Mauro Camoranesit. Utóbb megsérült Andrea Pirlo is, így még inkább szükségessé vált Cossu kinti jelenléte, hétvégi hazautazása viszont azt jelzi, hogy Lippi bízik Camoranesi és Pirlo felépülésében. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a harmadik csoportmérkőzésen, a szlovákok ellen tervezi először bevetni.

A szabályok szerint vasárnapig cserélhettek volna az olaszok, mivel az első mérkőzésüket hétfőn játsszák, mégpedig a paraguayiakkal. Az F csoportban még az új-zélandiak szerepelnek.

Közben az olaszok felkészüli meccset játszottak a helyi Gauteng All Starsszal. A vb-címvédő Giampaolo Pazzini és Simone Pepe két-két, valamint Vincenzo Iaquinta és Antonio Di Natale góljával.