Önmegsemmisítő szerbek a gépies németek ellen

Vágólapra másolva!
A labdarúgó-világbajnokság csoportkörének első fordulójában a német válogatott nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, de nem lesz könnyű dolga a vereséggel kezdő, és nagyon fogadkozó szerbek ellen.
Vágólapra másolva!

Szerbiát a selejtezőkön nyújtott teljesítménye alapján sokan a torna titkos esélyesei közé sorolták, ám a délszlávok Ghána ellen szokásukhoz híven megnyomták az önmegsemmisítő gombot, tulajdonképpen saját magukat verték meg.

Előbb Aleksandar Lukovic kapott teljesen feleslegesen egy piros lapot, majd pedig Zdravko Kuzmanovic ért kézzel a labdához, tizenegyes lett a következménye. Hogy a fegyelmezetlenség milyen nagy probléma, azt jelzi, hogy a szerbek a kiállítással új rekordot állítottak fel, hiszen sorozatban harmadik vb-meccsüket fejezték be tíz emberrel, ráadásul legutóbbi két vb-találkozójukon három tizenegyest rúgtak ellenük.

Radomir Antic személycserékkel igyekszik felrázni együttesét: az eltiltott Lukovic helyett Nenev Subotic játszik majd a védelem tengelyében, a középpályán Kuzmanovic a kezezése ellenére is kezdő lesz Nenad Milijas helyén, a csatársorban pedig Marko Pantelicet Danko Lazovic válthatja.

A Ghána elleni vereség azonban nem tett jót a szerbek egyébként hagyományosan nagy önbizalmának. "A német válogatott olyan, mint egy gép, és csak úgy érhetünk el ellene jó eredményt, ha félelem nélkül futballozunk, és kihozzuk magunkból a maximumot, mert alapvetően jobbak nálunk" - nyilatkozta például Milan Jovanovic.

A német játékosok tisztában vannak azzal, hogy az Ausztrália elleni diadal, és az azt követő dicséretek csak akkor érnek valamit, ha megint begyűjtik a három pontot. "Ha jól játszunk, akkor mindenki áradozik, de ha nem verjük meg a szerbeket, akkor megint támadnak minket, szóval jobb, ha a realitások talaján maradunk" - fejtette ki véleményét az első mérkőzésen gólt szerzett Thomas Müller.

A németek szakvezetőjének, Joachim Löwnek nincs oka arra, hogy változtasson a kezdő tizenegyén, bár Bastian Schweinsteiger megfázás miatt több edzést is kihagyott, de alighanem vállalja a játékot. Az ausztrálok ellen szintén eredményes Lukas Podolski a 75. válogatottságára készül, Miroslav Klose pedig folytatná jó világbajnoki sorozatát, a csatár már 11 vb-gólnál jár.

Az országok jogelődjeinek a mérkőzéseit is figyelembe véve egyébként a két válogatott hetedik alkalommal találkozik világbajnokságon, és ez holtversenyben a svéd-brazil párosítással rekordnak számít.

A várható kezdőcsapatok (kezdés: 13.30)
Németország: Neuer - Lahm, A. Friedrich, Mertesacker, Badstuber, Khedira, Schweinsteiger, Özil, Müller, Podolski, Klose. Szövetségi kapitány: Löw.
Szerbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Subotic, Kolarov, Krasic, Stankovic, Kuzmanovic, Jovanovic, Zigic, Lazovic. Szövetségi kapitány: Antic.

www.global-soccer.eu