Teljes a káosz, lökdösődnek és már edzeni sem hajlandóak a franciák - videó

Vágólapra másolva!
Lemondott a francia válogatott csapatvezetője, Patrice Evra nekiment az erőnléti edzőnek, a válogatott pedig Anelka elküldése ellen tiltakozva nem volt hajlandó edzeni.
Vágólapra másolva!

Teljes a káosz a francia válogatottnál, a csapat nem volt hajlandó edzeni vasárnap délután. A Guardian szerint nem sokkal azután, hogy a játékosok megérkeztek az edzésre, Patrice Evra csapatkapitány nekiment Robert Duverne-nek, a csapat erőnléti edzőjének, és csak Raymond Domenech szövetségi kapitánynak sikerült szétválasztania őket. Duverne a heves vita után elsétált, a földhöz vágta az akkreditációs kártyáját. A játékosok ezt követően felszálltak a buszukra és elmentek a helyszínről.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IRRfUtUtwxq7Azrr


A csapatvezető Jean-Louis Valentin nagyon felháborodott az eseten: lemondott posztjáról és hangosan ordibálta, hogy szégyelli magát a csapat miatt.

Az edzés elmaradása után a francia játékosok egy közleményt adtak ki, mely szerint a keret összes tagja kiáll Nicolas Anelka mellett, és sérelmezik a francia labdarúgó-szövetség döntését, amiért az ő megkérdezésük nélkül küldték haza a csatárt. Mint azt korábban megírtuk, Anelka a Mexikó elleni meccs szünetében elküldte a kurva anyjába szövetségi kapitányt, majd miután az eset nyilvánosságra került, a szövetség kizárta a keretből.

A játékosok szerint azonban Anelka kirohanása a csapat belügye, és a szövetség hibát követett el, amiért kizárólag a média értesülései alapján hozta meg a döntését.

A játékosok szerint ők megpróbáltak párbeszédet kezdeményezni a szövetséggel, de az elöljárók elzárkóztak ettől. Azt írják, ez az oka annak, hogy nem voltak hajlandóak edzeni, így akartak tiltakozni Anelka elküldése ellen.

A közleményt Domenech olvasta fel, miután a bejelentették, hogy elmarad a tréning. A Franciaország-szerte a pokolba kívánt szövetségi kapitány mitha nem tudná eldönteni, hogy melyik oldalon áll, Anelka-ügy kipattanása után is összevissza beszélt az esetről.