Angliából lopta taktikáját a német válogatott

Vágólapra másolva!
Németország egykori szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann azt mondta, hogy 2004-ben, amikor kinevezték Rudi Völler helyére, részletesen felmérte a német válogatott lehetőségeit és arra jutott, hogy angolos játékelemeket kell beépítenie a válogatott taktikájába.
Vágólapra másolva!

Klinsmannt egykori segítője, Joachim Löw követte a válogatott élén, és nem is tért le az elődje által kitaposott útról. "Az angol és a német válogatott nagyon hasonló focit játszik. Amikor hat éve én lettem a szövetségi kapitány, rövid passzokra és hosszú, lapos indításokra alapozott játékot akartam meghonosítani" - mesélte Klinsmann.

"Löwwel sokszor néztünk meg élőben Premier League-meccseket és ezekből tanulva olyan játékstílust akartunk adoptálni, ami növeli a sebességet és a kreativitást. A mi futballfilozófiánknak mindig a gyors támadófoci volt az alapja" - mondta Klinsmann, aki szerint a mostani német válogatott játéka ennek a hatéves folyamatnak az eredménye.

Klinsmann szerint a fiatal német csapat könnyedén beletanult a rendszerbe és azt mondta, Löw is azt sulykolja a játékosoknak, hogy tudatosan és dinamikusan építsék a támadásaikat.