48 órát ad a FIFA a nigériai visszakozásra

Vágólapra másolva!
Pénteki közleményében kétnapos határidőt szabott meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a nigériai kormánynak, miután Goodluck Jonathan elnök szerdán bejelentette, a gyenge teljesítmény miatt a nemzeti csapat két évig nem szerepelhet egyetlen nemzetközi tornán sem.
Vágólapra másolva!

48 órát kapott a nigériai kormány, hogy törölje azon döntését, amely két évre eltiltotta a nigériai labdarúgó-válogatottat mindenféle nemzetközi eseményen való részvételtől.

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára azt is jelezte, készen áll tárgyalni az afrikai ország vezetőivel. "Nigéria túl messzire ment, ezért el fogjuk tiltani, ha 48 órán belül nem változtatja meg döntését" - nyilatkozta a sportvezető.

Hozzátette, amennyiben nem változik a döntés hétfő estig, felfüggesztés következik, amely nemcsak a nemzeti csapatokra vonatkozik, hanem az anyagi juttatások befagyasztását és a nigériai játékvezetők mellőzését is jelenti.

Goodluck Jonathan nigériai elnök szerdán jelentette be, a gyenge teljesítmény miatt a nemzeti csapat két évig nem szerepelhet egyetlen nemzetközi tornán sem. Egy felmérés szerint a nigériaiak többsége egyetért az elnök intézkedésével, mert kiábrándítónak találták a csoportkör után búcsúzó csapat vb-szereplését.