Korán nevették ki Brazíliát az argentinok

Vágólapra másolva!
Pénteken még partikat szerveztek Argentínában, hogy megünnepeljék a brazil válogatott kiesését, szombat délutánra azonban temetőivé vált a hangulat, miután Diego Maradona csapata 4-0-ás vereséggel ugyancsak elbúcsúzott a világbajnokságtól. Az argentin lapok a válogatott megalázásáról és lemeztelenítéséről írnak, a szurkolók ugyanakkor - legalábbis az első internetes hozzászólások alapján - nem fordultak el Maradonától.
Vágólapra másolva!

"A válogatott megalázva távozik a Mundialról" - így szól a Clarín, a legpatinásabb argentin napilap internetes kiadásának címe. "Németország lemeztelenítette a válogatottat, megmutatta a hiányosságait, és hazaküldte a világbajnokságról" - fogalmaz a La Nación. A lap rámutat, hogy immár húsz éve, hogy legutóbb bejutott Argentína a legjobb négy közé a vb-n, s ez most sem sikerült.

Az újság kiküldött tudósítója szerint első négy mérkőzésén nem méretett meg igazán az argentin válogatott, csupa könnyű ellenfél jutott az együttesnek, az első komoly rivális pedig mindjárt megoldhatatlan feladat elé állította.

Korai öröm

Argentínában élő forrásunk szerint pénteken országszerte nagy örömmel fogadták a nagy vetélytárs brazilok kiesését, amit több helyen külön partival ünnepeltek meg a helyiek.

"Huszonnégy órával korábban még a brazilokon kacagott egész Argentína, most eljött a kijózanodás pillanata. Ennek a világbajnokságnak Lionel Messi világbajnokságának kellett volna lennie, ehelyett Bastian Schweinsteiger volt az, aki uralta a pályának azt a szegmensét, amelyet Messinek kellett volna uralnia" - írja a La Nación.

Maradona megvédi Messit

Diego Armando Maradona - aki a minap még szinte az egész világot arra szólította fel, hogy kövesse meg őt - könnyek között nyilatkozott: "Ez életem messze legnehezebb napja. Olyan játékosaim voltak, akik a dicsőségért jöttek Dél-Afrikába. Ez most nem sikerült, mert a németek berúgták azokat a helyzeteket, amelyeket mi nem rúgtunk be. Aki utánam jön, annak is ezen az úton kell haladnia. Fogalmam sincs, hogy lesz-e kedvem a folytatáshoz. Beszélnem kell még a családommal és a játékosaimmal. Most nincs erőm semmire."

A válogatottban ezúttal sem villogó Messiről külön is beszélt a kapitány: "Lio nagy világbajnokságot játszott. Nagyon nehéz volt könnyek között látni őt az öltözőben. Aki azt mondja, hogy Messit nem érdekli a válogatott, az nem normális."

A mérkőzés utáni argentin Twitter- és Facebook-bejegyzések alapján az szűrhető le, hogy a szurkolók nem fordultak el Maradonától a kiesés miatt. Többen megegyeztek abban, hogy a csapat a súlyos vereség ellenére az utolsó pillanatig küzdött, mások a német pszichopolipot hibáztatták, egy fiú pedig arról írt, hogy a meccs után együtt sírt a telefonban Mexikóban élő testvérével.

Az argentin csapatnál is temetői a hangulat, a játékosok a meccs után szó nélkül vonultak át a vegyes zónán, egyedül Carlos Tévez nyilatkozott.