A polip miatt bukta el a bronzmeccset Uruguay

Vágólapra másolva!
A montevideói El País a labdarúgó-világbajnokságon tévedhetetlen oberhauseni lábasfejű választásával indokolja, hogy immár hatvan éve világbajnoki érem nélkül marad Uruguay. A lap szerint az égszínkékek győzelmet érdemeltek volna, de Muslera kapus hibái megfosztották a csapatot a megszolgált győzelemtől. Jorge Fucile viszont úgy érzi, megmutatta.
Vágólapra másolva!

Óscar Washington Tabárez uruguayi szövetségi kapitány büszkén nyilatkozott a lefújás után. "Megmutattuk, hogy tudunk futballozni, egyenlő ellenfelei voltunk a nagyszerű németeknek. Nem a vigaszdíjért ment a meccs, hanem a bronzéremért, és a színvonal, a küzdelem hevessége ezt alá is támasztotta. Az a csapat győzött, amelyik jobban kihasználta helyzeteit, ahogy ez már lenni szokott" - mondta a 63 éves szakvezető.

Tabárez szerint a válogatott jó úton halad. "Megmutattuk, hogy még a futball nagyhatalmainak is méltó ellenfelei vagyunk. Az, hogy kikaptunk, nem változtatja meg a csapatról alkotott véleményemet. Kijelöltük az utat, amelyen tovább kell haladnia a válogatottnak, akár velem, akár nélkülem" - mutatott rá.

A szakvezető természetesen magasztalta a csapat vezérét, az ötgólos Forlánt. "Diego hihetetlenül fontos a csapat számára. Ő az uruguayi futball referenciája, ha külföldön szóba kerülünk, mindenki az ő nevét említi. Példásan vigyáz magára, sportszerűen él, és remélem, hogy úgy dönt, még hosszú évekig futballozik a válogatottban."

Tabárez saját jövőjével is foglalkozott. "Most, hogy már közelebb vagyok a pályafutásom végéhez, mint az elejéhez, remekül érzem magam, és megvan az erőm a folytatáshoz. Igen, szeretném még tovább irányítani ezt a nagyszerű válogatottat" - szögezte le a Maestro.

Forlán: Látványos eredmény

Diego Forlán, Uruguay csapatkapitánya büszke volt az elért eredményre: "A világ négy legjobb válogatottja közé kerülni látványos eredmény. Ha a világbajnokság előtt megkérdik, kiegyeznék-e egy ilyen eredménnyel, persze, hogy rávágom az igent. Aztán még a bronzérem is a kezünkben volt, vezettünk, de kicsúszott onnan. Azért nem vagyok elkeseredett" - mondta.

Forlán kitért a szakmai értékelésre is. "A második félidőben jól játszottunk, úgy éreztem, megvan a meccs, de súlyos hibákat követtünk el. Az utolsó percben még a lécet találtam el szabadrúgásból, sajnos, nem ment be, de mit tehetünk? Jó lett volna, ha bemegy, pláne, hogy az már a hatodik gólom lett volna."

"Megható volt a sok uruguayi zászló látványa a nézőtéren. Rettenetesen szerettünk volna bejutni a döntőbe, majd megszerezni a bronzérmet, hogy boldoggá tegyük honfitársainkat. Nem ez volt megírva... Ami engem illet, fáradtan érkeztem a világbajnokságra, s most még fáradtabb vagyok, alig várom már a szabadságot. De nem hiszem, hogy meglátszott volna a mozgásomon a fáradtság" - tette hozzá a szezonban a hatvannyolcadik meccsét játszó csatár.

Végül előrevetítette a hazatérés pillanatait: "Úgy hallom, egymillió ember vár minket Montevideóban. Alig várom már a hazaérkezést, az egészet levideózom, és a felvételt kirakom a Twitter-oldalamra, hogy mindenki láthassa!"

Muslera romokban

Fernando Muslera, az uruguayiak eddig jól védő kapusa beismerte, hogy az első két gólban benne volt.

"Igen, hibáztam, és ezen ment el a bronzérmünk. Szomorú vagyok, de azért megpróbálom pozitívan nézni a történéseket, mégiscsak remek Mundialt hagytunk a hátunk mögött, és ugyanúgy hét mérkőzést játszottunk, mint a majdani világbajnok. Június 24-én sokan már temettek bennünket, aztán továbbjutottunk, és még a vb utolsóelőtti napján is játszhattunk. Ez óriási siker egy olyan csapattól, amely a pótselejtezőn jutott ki a vb-re."

Muslera az utolsó pillanatig reménykedett: "Diego szabadrúgásánál már a fejemhez kaptam, és készültem ünnepelni, mert láttam, hogy Butt rossz irányba mozdul. Sajnos, a léc ezen a meccsen a németekkel volt."

Forrás: AFP

Csak a dicsőség

"A dicsőség megmaradt" - ez a főcíme az El Observador című montevideói napilapnak. A lap szerint a 2-3-as eredmény nem változtat azon, hogy Uruguay remek Mundialt produkált. Jorge Fucilét, a kiváló bal-, majd jobbhátvédet idézi az újság:

"Egy világbajnokság általában egy ciklus végét jelzi, de nekünk ez a Mundial egy új ciklus kezdete, mert fiatal csapatunknak ezen az úton kell haladnia, amelyen most elindult. Ami engem illet, megmutattam a világnak, kicsoda Jorge Fucile, és ez büszkeséggel tölt el."

Az El País a következő pontokban foglalja össze a meccs kritikus pontjait:

4. perc: Aogónak piros lapot kellett volna adni a Diego Pérez elleni durvaságét - csak a sárga került elő.

37. perc: Cavanit gólhelyzetben tévesen (lesen) állította meg a játékvezető.

42. perc: Lugano kézzel állított meg egy német támadást, nem kapott lapot, pedig bármilyen színű jogos lett volna.

48. perc: Diego Pérez pirosat érdemelt egy durvaságért, semmi sem kapott.