Megszívták az angolok és a hollandok

A 2014-es labdarúgóvilágbajnokság hivatalos labdája, a Brazuca bemutatója, Brazília, 2013. december.
Vágólapra másolva!
Európai idő szerint péntek délután elkészítették a jövő évi brazíliai labdarúgó-világbajnokság csoportsorolását Costa do Sauipében. Már a csoportmérkőzések során olyan csaták lesznek, mint az olasz-angol, a spanyol-holland és német-portugál összecsapás.
Vágólapra másolva!

A hivatalos kalapbeosztást már kedden elkészítették, az első kalapba került a hét legjobb világranglistás válogatott és a brazilok. A többi kalap összetételét alapvetően a földrajzi elhelyezkedés határozta meg. Az már most biztos, hogy a brazilok lesznek az A csoport első kiemeltjei, és ők játsszák majd június 12-én a nyitómérkőzést.

A negyedik kalapban jelenleg kilenc európai válogatott található, s a sorsolás előtt egyet közülük áthelyeznek - ugyancsak sorsolással - a most még hétcsapatos második kalapba. A kisorsolt európai együttes aztán biztosan valamelyik első kalapos dél-amerikai gárdával (Brazília, Argentína, Kolumbia, Uruguay) kerül össze.

A sorsolás szabálya még, hogy azonos kontinensről nem kerülhet két gárda egy csoportba, kivéve Európából.

A beosztás:
1. kalap: Brazília, Spanyolország, Argentína, Belgium, Kolumbia, Németország, Svájc, Uruguay
2. kalap: Elefántcsontpart, Ghána, Algéria, Nigéria, Kamerun, Chile, Ecuador
3. kalap: Japán, Irán, Dél-Korea, Ausztrália, Egyesült Államok, Mexikó, Costa Rica, Honduras
4. kalap: Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Anglia, Görögország, Olaszország, Hollandia, Portugália, Oroszország, Franciaország