A zene, amitől te is várni fogod a focivébét!

Jennifer Lopez, A zene, amitől te is várni fogod a focivébét!
Vágólapra másolva!
Azt már biztosan tudjuk, hogy J.Lo és Pitbull éneklik a 2014-es labdarúgó-világbajnokság himnuszát. Így itt az ideje, hogy meghallgassuk, mivel készül a szerzőpáros a brazíliai világversenyre. És ha már a vb-zenéknél tartunk, vissza is tekintünk kicsit, és felidézzük a korábbi viadalok leginkább fülbemászó dallamait. Hangerőt fel!
Vágólapra másolva!

2014. Brazília
A FIFA és a Sony Music január végén ismertették a vb hivatalos dalát, a We Are One (Ole Ola) című számot. Ezt a nyári megnyitón Claudia Leitte, a dél-amerikai ország egyik legtüzesebb énekesnője, valamint a két világsztár, Jennifer Lopez és Pitbull közösen adják majd elő. Íme a dal:

2010. Dél-Afrika
Ki ne emlékezne a Waka Waka (This Time for Africa) című számra? Shakira dalából, melyen közreműködött egy dél-afrikai együttes, a Freshlyground is, több különböző verzió is megtalálható, de csak az alábbit összesen 603 313 744-en látták. Nem semmi!

2002. Dél-Korea, Japán
A 2002-es világbajnokság dala a Vangelis - Anthem mellett Anastacia Boom című szerzeménye volt. Frissítsük fel az emlékezetünket, hiszen az énekesnő különösen dögös volt, amikor előadta!

1998. Franciaország
Ez a zene még ma is elképesztő érzelmeket képes kiváltani belőlem, és ezzel biztosan nem vagyok egyedül. Ricky Martin The Cup of Life-ja (La Copa de la Vida) annyira pörgős, tüzes és forró, hogy még azok is átéléssel éneklik, hogy go go go ale ale ale, akik valójában nem is szeretik a focit.

1994. Egyesült Államok
A Wikipedia szerint a Queentől We Are the Champions egyike a világ legnépszerűbb és legismertebb dalainak, nem hivatalos győzelmi himnuszként pedig gyakran hangzik fel futballmeccseken és egyéb sportmérkőzéseken. Az 1994-es labdarúgó-világbajnokságon azonban hivatalos dalként csendült fel.

5 film Jancsó Miklóstól, amit látnod kellhttp://www.life.hu/kult/20140131-5-film-jancso-miklostol-amit-latnod-kell-az-elhunyt-rendezore-emlekezunk.htmlA magyar mozi valaha volt egyik legnagyobb alakjára, a nemzetközileg leginkább ismert és elismert magyar filmrendezőre, a 93 éves korában elhunyt Jancsó Miklósra emlékezünk - és ezt legméltóbban a filmjeivel tehetjük meg. Íme a mi 5 kedvenc mozink a mestertől - és egy bónusz Martin Scorsesével!KultMTI/Kollányi PéterÓvakodj a mosolytalan idegenektőlhttp://www.life.hu/kult/20140131-filmkritika-a-nemet-doktor-ovakodj-a-mosolytalan-idegenektol.htmlVágy. Befolyásolás. Bűn. Büntetés. Ha feltáratlanul hagyod a múltat, az megmérgezi a jelenedet. Örökérvényű igazság a mozivásznon, egy közelmúltban játszódó tragikus történelmi thrillerben.KultOrigoBlöki fogadta örökbe az árva cicát – fotókhttp://www.life.hu/kult/20140130-ponzu-a-golden-retriever-fogadta-orokbe-ichimit-az-arva-cicat.htmlEgy golden retriever vette gondozásba a kidobott kismacskát. A legnagyobb haverok lettek. Vigyázat, édes fotók következnek!KultOrigoMeg Ryan a kamera másik oldalánhttp://www.life.hu/kult/20140130-meg-ryan-szineszno-filmrendezokent-debutal-az-ithaca-cimu-film-forgatasakor.htmlA bájos színésznő először ül a direktori székbe egy készülő hollywoodi szuperprodukció forgatásán.Kult--Fesztiválozz medvével vagy sárkányokkal!http://www.life.hu/kult/20140129-fesztivalozz-medvevel-vagy-sarkanyokkal-programajanlo-januar-30-es-februar-2-kozott.htmlVégre havazik, ami jókedvre hangol, ha hagyod magad! A héten jósolja meg a medve, hogy hosszú telünk lesz-e, és indul a kínai holdújév, a Ló éve - vagyis lesz miért fesztiváloznunk! És két legendás zenész is összeáll, hogy új életet leheljenek a '80-as évek alternatív slágereibe.Kult--